Krutgumman Eva, 68, kliver fram till tv-kameran i Malmö – och säger de mest klockrena orden om Zlatan

I går kom beskedet Malmösonen Zlatan Ibrahimovic kliver in i Hammarby.
Vilket väckte en hel del starka känslor i hemstaden Malmö.
Nu har en tv-intervju med Malmö FF-supportern Eva Ek-Törnberg, 68, spridit sig runt om i fotbolls-Sverige och den är verkligen helt underbar.

Det slog först ned som en bomb på onsdagsmorgonen. Att Zlatan Ibrahimovic köper in sig och blir delägare i Hammarby IF.

Attacken mot Zlatan

Svallvågorna blev sedan helt enorma runt om i landet men framförallt i Malmö. Där MFF-supportrarna känner sig rejält svikna av stadens stora son.

Zlatan, Hammarby
191127 På denna handoutbild från Hammarby Fotboll ses Zlatan Ibrahimovic hålla upp en Hammarbytröja den 27 November 2019 i Los Angeles. Foto: Hammarbyfotboll.se / handout / BILDBYRÅN

De ljusblå fansen kan inte alls förstå hur Zlatan kan göra så här mot sitt förra lag och aktivt gå in med pengar i en rivalklubb. Under gårdagen och natten har Zlatan-statyn vandaliserats, bränts och klottrats med rasistiska budskap och även Zlatans hem i Stockholm blev attackerat i natt.

Krutgumman Evas ord

Men mitt i all bedrövelse finns det även hopp. Och just nu sprids en video med MFF-supportern och krutgumman Eva Ek-Törnberg, 68, som verkligen ger svar på tal när hon får frågan om hur hon känner efter Zlatans beslut, se hela intervjun här nedanför.

Eva Ek-Törnberg, Zlatan
Eva Ek-Törnberg, Malmö FF-supporter. FOTO: SVT Sport

Och det är verkligen ord som sprids i hela fotbolls-Sverige och tv-intervjun med SVT har blivit viral på sociala medier.
– Först kändes det ju lite i hjärtat. Och man tänkte jävla Zlatan…, säger 68-åriga Eva till SVT Sport.
– Men sen satt jag och tänkte att MFF är en fotbollsförening med föreningsdemokrati och Hammarby är ett aktiebolag. Man kan inte köpa Malmö FF.

Se intervjun här:

LÄS MER: Malmösupportern vädjar om pengar – för att radera Zlatan för alltid: ”Han har kissat på Malmö FF”