Världsstjärnan Novak Djokovics stora avslöjande om Zlatan Ibrahimovic – öppnar nu upp om vänskapen

De är två av idrottsvärldens största profiler.
Men också väldigt goda vänner i det privata.
Nu öppnar Novak Djokovic upp om relationen till Zlatan Ibrahimovic.

En av världens främsta tennisspelare genom tiderna och Sveriges mest framgångsrika fotbollsspelare genom tiderna. Ja, visst kan även de två personerna få en nära vänskap.

Djokovic erkänner

Tennisstjärnan Novak Djokovic är just nu högaktuell i US Open och jagar ännu en stor titel att lägga till samlingen av pokaler han vunnit under karriären. Senaste tiden har allt fler kändisar och framstående idrottare dykt upp på läktaren för att visa sitt stöd till serben.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, Novak Djokovic
Serbia’s Novak Djokovic chats with Paris Saint Germain Swedish soccer star Zlatan Ibrahimovic, who attended the match, after winning his semifinal match against Switzerland’s Roger Federer, at the Paris Masters tennis, in the Paris Bercy stadium, Saturday Nov. 2, 2013.(AP Photo/Christophe Saidi/Pool)

Kända namn som Tom Brady, Aaron Rogers, Nikola Jokic och svenske Zlatan Ibrahimovic har en nära relation till Djokovic och det är ett medvetet val att tennisstjärnan.
– Jag försöker att bibehålla och värna relationer med idrottare från andra sporter för jag kan verkligen relatera till dem. Jag identifierar mig med vad de håller på med och jag kan förstå smärtan, uppoffringen och dedikationen, säger han under en presskonferens i US Open.
– Jag respekterar storheten, framförallt de som har nått den allra högsta nivån i sina respektive sporter. De är sådana människor som man vill omge sig med. Man vill lära sig saker av dem för det kan finnas så mycket som inspirerar en.

LÄS MER: Thomas Wassbergs helt klockrena sågning av Zlatan – efter ikonens oväntade kritik: ”Hälsa honom att…”

Hyllar nu Zlatan

Just relationen till ”Ibra” är stark och svensken har flera gånger synts på läktaren under Djokovics matcher. Nu kommer ett stort erkännande från serben om vem som egentligen är hans favoritspelare i fotboll.
– Zlatan är min stora favoritspelare i fotboll, utan tvekan. Hans Balkan-mentalitet påminner väldigt mycket om mig själv. Även om det kan se väldigt konstigt för resten av världen så förstår jag honom väldigt, väldigt bra och jag har känt honom i femton år nu, säger Novak på pressträffen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, fotboll
230321 Zlatan Ibrahimovic of the Swedish national football team, during a press conference on March 21, 2023 in Stockholm. Photo: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN / COP 94 / JN0105

Efter att Zlatans fotbollskarriär har tagit slut så har han öppnat upp för en annan möjlig karriär som även skulle inkludera Djokovic. Ibrahimovic vill nämligen bilda ett lag med tennisstjärnan i padel och vi håller med om att man verkligen skulle vilja se duon spela ihop i någon slags form.

Vad är din ärliga åsikt om Zlatan Ibrahimovic? Dela artikeln och säg vad du tycker!

LÄS MER: Tommy Söderbergs ärliga ord om Zlatan Ibrahimovic som alla måste höra: ”Jag har aldrig träffat en sån människa”