Uppgifter: Då debuterar Zlatan för United.

Uppgifter: Då debuterar Zlatan för United.

Sedan Zlatan Ibrahimovic blev klar för Manchester United har det spekulerats flitigt i när han egentligen kommer att dra på sig den röda tröjan för första gången.

34-åringen har stannat hemma från lagkamraternas turné i Kina för att träna på egen hand – men nu tycks den efterlängtade debuten vara på gång. Enligt Sydsvenskan kommer Ibrahimovic sannolikt att göra sin första match för Manchester United på svensk mark i samband med att den engelska storklubben möter Galatasaray på Ullevi den 30 juli.

– Vi har fått indikationer på att Zlatan spelar sin första match för United här i Göteborg. Uppgifterna är ännu inte bekräftade av klubben, men det är nog bara en tidsfråga, säger Peter Pettersson Kymmer, pressansvarig för träningsmatchen, till Sydsvenskan.

Manchester United har hittills spelat två träningsmatcher inför Premier League-säsongen: en 2-0-vinst mot Wigan samt en brakförlust, 1–4, mot Dortmund. I dag skulle laget ha spelat sin tredje träningsmatch – men derbyt mot Manchester City blev inställt. Ligapremiären sker den 14 augusti borta mot Bournemouth.

Gilla Sportbibeln på Facebook om du också älskar fotboll.