Därför ställs dagens Manchester-derby in.

I dag var det tänkt att en av försäsongens på förhand kanske hetaste matcher, den mellan lokalrivalerna Manchester United och Manchester City, skulle spelas i Kina klockan 13.30 svensk tid.

Men nu kommer beskedet att matchen ställs in med kort varsel. Anledningen? Dåliga väderförhållanden och svampar (!) på planen.

”Problemen på Fågelboet inkluderar svampar på planen. En planskötare säger att planen är okej, men att det är vad som är under den som är problemet”, skriver Sky Sports Kaveh Solhekol på Twitter.

När matchen kommer att spelas istället, eller om den överhuvudtaget kommer att spelas, är i nuläget oklart.

”På grund av väderförhållanden har arrangören och klubbarna beslutat att ställa in kvällens match”, skriver Manchester United på sitt officiella Twitter-konto.

José Mourinho har redan innan dagens inställda match uttryckt sin frustration över det pågående träningslägret i Kina. Bland annat fick Manchester Uniteds flygplan gå ner för en tidig landning och det var en märkbart irriterad United-tränare som pratade med BT-sport angående hela situationen.

– Det är inga problem för mig att förlora matchen imorgon. Det som är problem för mig är dåliga förhållanden för mina spelare. Om du frågar om min objektiva syn inför matchen i morgon har jag bara en sak att säga: ta hem mina spelare helskinnade, sa Mourinho till BT Sport under gårdagen.

LÄS MER: Wayne Rooneys nya hyllning till Zlatan Ibrahimovic.

PepJose

Gilla Sportbibeln på Facebook om du också älskar fotboll.