Tyska ledaren om hånet: ”Gjorde det för att vi vann”

Sverige-Tyskland slutade med kaos runt den svenska bänken.
Nu har den tyske ledaren som hånade svenskarna förklarat varför han gjorde det – och bett om ursäkt.

ANNONS: Tidsbegränsat erbjudande på 500% i välkomstbonus upp till 500 kronor! Sätt in 100 kronor – och få hela 600 kronor att spela för. Klicka här för att lägga ditt spel direkt

Tysklands segermål mot Sverige kom med bara 15 sekunder kvar att spela. Och kort efter slutsignalen jublade den tyska bänken. Men man nöjde sig inte med det. Två ledare sprang in i den svenska zonen och uppträdde osportsligt, enligt svenskarna.
– På slutsignalen är det ett par tyska ledare som springer fram och agerar osportsligt. De hånar och visar tecken mot oss. Så bör man inte göra, då blir jag förbannad, sa Janne Andersson till TV4.

De två ledarna var Hans Ulrich Voight och Oliver Bierhoff. Den förstnämnde sa så här efter matchen:
– Jag har bett om ursäkt. Jag gjorde det bara för att vi vann, det är inte okej. Jag gjorde det här, applåderade, och det var inte okej, säger han till Expressen.

Oliver Bierhoff sa till tyska ARD att ”han hade diskussioner” med svenskarna. Och tillade:
– Så destruktivt spel och fuskande med tiden ska inte belönas.

En som inte gav mycket för tyskarnas förklaring var Pontus Jansson:
– Jag skiter fullständigt i om det är en gammal storspelare eller inte. Man förlorar med respekt och förlorar med respekt. Den äldre generationen tyska spelare tror fortfarande att de är störst, bäst och vackrast, säger han till Sportbladet.

ANNONS: Tidsbegränsat erbjudande på 500% i välkomstbonus upp till 500 kronor! Sätt in 100 kronor – och få hela 600 kronor att spela för. Klicka här för att lägga ditt spel direkt

Läs mer:

Sjuka statistiken som visar varför Sveriges förlust var den bittraste NÅGONSIN i VM