Tv-stjärnans utspel – totalsågar TV4-experten under EM: ”Han måste vara den plattaste vi någonsin haft”

Tv-stjärnans utspel – totalsågar TV4-experten under EM: ”Han måste vara den plattaste vi någonsin haft”

Kim Källström har hyllats för sina insatser i TV4 under EM.
Men tv-stjärnan Filip Hammar är inte imponerad.
– Han måste vara den plattaste vi någonsin haft, säger han.

Fotbolls-EM är i full gång och som vanligt så är det nästan lika mycket snack om experter, kommentatorer och programledare som det är om spelet och matcherna. Hittills har både SVT och TV4 hyllats för sina insatser och studios under matcherna, och flera nya experter har lovordats rejält för sina insikter.

Stora sågningen

Kim Källström är inte direkt ny i tv-sammanhang, men under årets mästerskap har många menat att han gjort succé både som kommentator och expert. Men tv-stjärnan Filip Hammar var i Filip och Fredriks podcast inte lika imponerad. Hammar såg Frankrike spela, och reagerade då på Kim Källströms humoristiska framtoning.

– Min pappa fick en hostattack så jag hörde inte Kim Källströms plattityder. Han är den – han måste vara den – plattaste vi någonsin haft som kommenterat fotboll. Det är hårt – jag vet! – men han tål det. Han tål detta, säger han i podden.

Foto: Magnus Ragnvid/TV4.

Filip Hammar ger exempel:

– ”Det känns som att Kanté har väldigt mycket tur”. Mm, men han är en av världens bästa mittfältare! Men framför allt reagerade jag på… I går var han ju lite av en ståuppkomiker i sändningen, säger han.

”Tog det inte på allvar”

Filip Hammar syftar på den gången som Benjamin Pavard otäckt fick en smäll mot huvudet och länge blev liggandes i gräset. Han återvände till spel – vilket kritiserades i efterhand.

– Jag vet inte om du tänkte på det? Men då var det en fransk spelare, Pavard, som fick en jävla smäll i huvudet och liksom däckade. Han var borta i 15 sekunder och det har kritiserats att han fortsatte att spela och så vidare. Men då hällde läkarna vatten i nacken på honom, alltså sprutade med en vattenflaska. Då säger Kim: ”Det gamla tricket ja! Det magiska vattnet!”. Han var liksom ironisk över att det skulle hjälpa. Han såg inte allvaret, säger han, och fortsätter:

– Sen var det någon annan gång, någon som hade ont i ryggen, och då sa han igen: ”Det magiska vattnet igen!”. Han tyckte liksom att han hade hittat sin grej. Han är ju trevlig, och han kanske kommer bli mycket, mycket bättre. Men du vet ju hur man hänger upp sig på någonting, och så blir han platt.

STOCKHOLM 2018101016 Fredrik Wikingsson och Filip Hammar anl‰nder till brottaren Frank Anderssons minnesstund i Heliga korsets kapell p SkogskyrkogÂrden. Foto: Claudio Bresciani / TT kod 10090

Filip Hammar menar att vatten i andra sporter har en bevisad effekt på en nedkylande effekt, vilket gör att det absolut har ett viktigt syfte vids skador som den han pratade om. Någonting han upplevde att Kim Källström inte visste om. Avslutningsvis säger Filip Hammar, som en liten brasklapp:

– Jag ångrar det lite, han kanske är bra. Jag har inte sett så mycket, säger han.

Kim Källström är en av svensk fotbolls största mittfältare genom tiderna.

LÄS MER: Charlotte Kalla i chock efter plötsliga förändringen i skidlandslaget: ”Jag är otroligt ledsen”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!