Charlotte Kalla i chock efter plötsliga förändringen i skidlandslaget: ”Jag är otroligt ledsen”

Skidlandslaget skakas av längdchefen Daniel Fåhraeus avhopp.
Charlotte Kalla blev helt chockad av beskedet.
– Jag är otroligt ledsen att det blev så här, säger hon till SVT Sport.

I början av juni kom det högst oväntade beskedet. Att längdchefen Daniel Fåhraeus hoppar av sitt uppdrag och lämnar skidlandslaget omedelbart.

Kallas chock

Bara ett och ett halvt år efter att han tillträdde på posten. En av anledningarna till avhoppet ska ha varit att det finns delad syn på ledarskapet inom skidförbundet.

Charlotte Kalla, skidor
200214 Charlotte Kalla of Sweden is being interviewed during a press meeting ahead of the Ski Tour 2020 on February 14, 2020 in Östersund. Photo: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_506

En som chockades av det plötsliga beskedet var svenska skidstjärnan Charlotte Kalla. Nu berättar hon om den stora förvåningen efter Fåhraeus avsked.
– Jag trodde inte det var sant när vi nåddes av beskedet att Daniel ska sluta. Jag har verkligen uppskattat det jobb han har gjort. En man som sprider väldigt mycket energi och har en stor kompetens. Jag har verkligen trivts i hans sällskap och det är häftigt att se vilka resultat han har åstadkommit på så kort tid, säger Kalla till SVT Sport.

”Är ledsen”

33-åringen erkänner att det här inte är särskilt optimalt för åkarna i skidlandslaget. Och Kalla tycker själv att det är väldigt ledsamt.
– Det är otroligt tråkigt för oss åkare och för verksamheten att vi inte får kontinuitet, jag är otroligt ledsen att det blev så här att Daniel väljer att gå, säger hon i intervjun.

Charlotte Kalla, skidor
210304 Charlotte Kalla of Sweden after the Women’s Cross Country Skiing 4 x 5km Relay during the FIS Nordic Ski World Championships on March 4, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0094

Det är ännu oklart vem som blir ersättaren som ny längdchef. Men Kalla vet precis vad som krävs för att svenska skidlandslaget närmaste tiden.
– Stabilitet och kontinuitet för att kunna fortsätta på den resan som vi precis har startat. Det känns som att vår sammanhållning och tillit bara går uppåt. Så ska det fortsätta, säger Charlotte Kalla.

Håller du med Charlotte Kalla? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Frida Karlssons ärliga ord om tuffa tiden utan pojkvännen William Poromaa: ”Det är tungt…”

Få våra nyhetsbrev!