Frida Karlssons ärliga ord om tuffa tiden utan pojkvännen William Poromaa: ”Det är tungt…”

William Poromaa har valt att flytta ifrån Frida Karlsson.
Nu berättar svenska skidstjärnan om den tuffa tiden utan pojkvännen.
– Det är tungt när han väljer Jens före mig, säger Karlsson till Sportbladet.

De är skid-Sveriges mest uppmärksammade par just nu. 21-åriga Frida Karlsson och 20-åriga William Poromaa flyttade ihop efter hennes stora genombrott i skid-VM 2019 som slutade med trippla VM-medaljer.

Flyttar isär

Unga skidparet köpte då ett hus tillsammans i Sollefteå och har bott där sedan dess. Under vintern fick Poromaa sitt genombrott på den stora skidscenen när han tog två niondeplatser under skid-VM i Oberstdorf.

Frida Karlsson, skidor
210223 Frida Karlsson of Sweden poses for a portrait at a press event with the Swedish Cross-Country Skiing team during of the FIS Nordic Ski World Championships on February 23, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0075

Efter den succéinsatsen bestämde sig Poromaa för att ta ett avgörande beslut och flytta ifrån Karlsson. För att få bästa möjliga uppladdning inför OS 2022 väljer han att flytta närmare träningspartnern Jens Burman istället.

”Saknar det”

Nu öppnar svenska skidstjärnan upp om saknaden av pojkvännen hemma i deras hus i Sollefteå.
– Det är tungt när han väljer Jens framför mig, säger Karlsson med ett skratt till Sportbladet.
– Det är inte självklart vart vi bor. Han har inte så mycket som kopplar honom till Sollefteå längre. Jag har vetat att han varit sugen på att dra så när det öppnade sig en dörr att flytta till Åsarna och träna med Jens så.

William Poromaa, skidor
200921 William Poromaa poserar för ett porträtt under en pressträff med Sveriges skidlandslag den 21 september 2020 i Sollefteå. Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN / kod NJ / NJ0005

Paret har tidigare tränat en hel del tillsammans men Frida föredrar hellre att träna själv ihop med personlige tränaren Per Nilsson.
– Men visst kan jag sakna att jaga hans rumpa, säger hon om pojkvännen i intervjun.

Hon är väldigt förstående efter sambons beslut att flytta för att satsa på karriären. Frida vet helt enkelt hur viktigt det är för honom med den kommande OS-säsongen, hon är själv likadan.
– Jag är lika galen. Jag hade flyttat om det hade gynnat mig men jag tror att min optimala förutsättningar är i Sollefteå och Willes i Åsarna. Då blir det så här när man är så galen som vi är och värderar idrotten så högt, säger hon till kvällstidningen.

Dela artikeln för att stötta Frida Karlsson under den tuffa tiden!

LÄS MER: Mammans ärliga ord om Frida Karlsson – efter omtumlande säsongen: ”Det var riktigt dåligt…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!