Tomas Brolin erkänner vad han egentligen tycker om svensk fotboll i dag – och tydliga passningen till Zlatan Ibrahimovic

Thomas Brolin vet vad som krävs för att gå långt i mästerskap.
Nu ger han sig på dagens fotboll och säger vad han tycker om svenska landslaget.
– Jag har saknat det i den här Zlatan-generationen, erkänner VM 94-hjälten.

Senaste gången Sveriges herrlandslag nådde stora framgångar i ett mästerskap var fotbolls-VM 1994. Då våra blågula hjältar överraskade hela fotbollsvärlden och överträffade alla förväntningar.

Brolin om Blågult

Den där sommaren i USA skrevs oförglömlig idrottshistoria i Sverige med ett bragdartat VM-brons och en av hjältarna som var med då var Tomas Brolin. Han blev dessutom som ende svensk uttagen i turneringens världselva.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Tomas Brolin, fotboll
240122 Tomas Brolin med sällskap under Idrottsgalan den 22 januari 2024 i Stockholm. Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN / kod MT / JZ0490

Nuförtiden är svenska herrlandslaget utanför fotbollens finrum och har misslyckats att nå två raka mästerskap. Det resulterade i att förbundskaptenen Janne Andersson fick lämna och nu ska Jon Dahl Tomasson leda Blågult in i framtiden.

Orden om Zlatan

Brolin ger nu sin ärliga syn på svensk fotboll och vad han tycker om landslaget i dag. Och det är en tydlig passning till Zlatan Ibrahimovic som varit den stora ledaren på planen i många år och påverkat så många unga spelare.
– De måste ha den här feelingen att man hjälper varandra på plan, att man höjer varandra. Jag har saknat det i den här Zlatan-generationen, de har inte höjt sig i viktiga matcher. Man har gjort nån bra match, men det räcker inte för att gå långt, säger VM 94-hjälten i en gammal intervju med SVT.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, fotboll
240608 Zlatan Ibrahimovic during a ceremony to honor his career after the international friendly football match between Sweden and Serbia on June 8, 2024 in Stockholm. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / kod JZ / JZ0536

Tomas Brolin tycker helt enkelt inte att dagens svenska landslagsspelare är lika bra som den upplagan han var en del av 1994.
– Det är kunskapen, de är inte tillräckligt bra, så krasst är det. Den här generationen vi hade 94, de växer inte på träd. Många vill uppleva 94 igen men har man inte materialet så går det inte att trolla, säger han till tv-kanalen.

LÄS MER: Zlatan Ibrahimovic pekar nu ut fotbollshistoriens vackraste mål – och ingen kan vara förvånad över svaret: ”Ska inte kunna hända”

Svenske legendaren hoppas så klart att det blir bättre framöver och att Sverige hittar tillbaka till världstoppen igen.
– Man måste jobba ihop och hjälpa varandra – då blir man bättre.  Jag har inte sett det riktigt i det här landslaget. Jag hoppas att de visar det nu och att vi går långt, men tyvärr så är väl chanserna väldigt små, erkänner han i intervjun.

Vad tycker du egentligen om landslaget i dag? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev