Zlatan Ibrahimovic pekar nu ut fotbollshistoriens vackraste mål – och ingen kan vara förvånad över svaret: ”Ska inte kunna hända”

Zlatan Ibrahimovic gjorde mängder av minnesvärda mål under karriären.
Nu pekar han ut det allra snyggaste.
– Det är historiens snyggaste, säger han.

Zlatan Ibrahimovic har avslutat karriären och för bara någon vecka sedan fick han en välförtjänt hyllning av den svenska publiken på Friends Arena. En fullsatt arena gav Zlatan den uppskattning som han förtjänade, efter en karriär som innehöll mängder av snygga mål, titlar och minnesvärda ögonblick.

Pekar ut snyggaste målet

Det var på just Friends Arena som en av Zlatans absoluta höjdpunkter i karriären kom. När Sverige invigde arenan med en match mot England var det total Zlatan-show, då han gjorde fyra mål och på egen hand sänkte motståndarna. Och i matchen gjorde Zlatan ett av karriärens absolut läckraste mål.

Ibrahimovic snappade upp en boll halvvägs in på offensiv planhalva efter att målvakten Joe Hart varit ute och nickat undan en boll. Ibrahimovic drog till med en cykelspark som seglade hela vägen in i mål, och när Ibrahimovic själv får bestämma menar han inte bara att det är hans snyggaste mål i karriären – utan hela fotbollshistoriens snyggaste.

– Det finns ingen annan som har gjort ett mål på det här sättet. Det är historiens snyggaste mål, och det säger jag inte bara för att det är jag som har gjort det. Det är bara att kolla på det. Jag tänker… det kommer inte hända igen. Det kommer inte hända, säger han till SVT på TikTok.

“Det ska inte hända”

Ibrahimovic menar att ingen annan spelare ens hade funderat på att testa en bicicleta i det läget, och att han dessutom gjorde mål på det betyder mycket för honom.

– Vem tänker på att göra det, i det läget? Det är det jag menar. Bara där, bara att tänka på det är liksom … glöm det. Det ska inte hända. Du ska inte göra det där. Av tio tränare, av tio spelare, hade alla sagt: ”Nej, nej. Ta ned bollen, vi leder matchen. Spela. Slösa tid.” Jag tänker på en bicicleta, 20 meter utanför straffområdet. Och jag lyckas, jag gör mål. Det går inte att beskriva den där känslan.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
240107 Zlatan Ibrahimovic of AC Milan during the Serie A match between Empoli and AC Milan on January 7, 2024 in Empoli. Photo: Image Photo / Bildbyrån

Ibrahimovic gjorde fyra mål i matchen, och det glömmer han aldrig.

– Det är så skönt att jag gjorde det på hemmaplan, inför svenska folket. Allting funkade. Allt. Jag hade kunnat skjuta bollen från halva plan, det hade blivit mål ändå. Allt jag gjorde var bara guld, säger han om matchen. 

@svtsport

Håller du med Zlatan? 👀🇸🇪 ”Det är historiens snyggaste mål”, säger Ibrahimovic till Svenska fotbollförbundet om sin cykelspark mot England 2012. 🎥: @Fotbollslandslagen #zlatan #ibrahimovic #ibra #zlatanibrahimovic #fotboll #blågult #fotbollslandslaget #swemnt #landslaget #foryou #foryoupage #fyp #fördig

♬ originalljud – SVT Sport
Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev