Svenska VM-bronshjälten Nilla Fischers staty vandaliserad – igen(!): ”Det gör mig förbannad”

.

Nu har det hänt igen.
Efter att Caroline Segers staty blev vandaliserad så har lagkamraten Nilla Fischer råkat ut för samma öde igen.
För andra gången den här sommaren har Fischers staty i Linköping blivit vandaliserad, rapporterar Corren.

Svenska landslagshjältarna Nilla Fischer, Caroline Seger, Hedvig Lindahl och Kosovare Asllani fick alla inför sommarens fotbolls-VM var sin staty. De fyra statyerna placerades ut i landslagsspelarnas olika hemstäder.

Nilla Fischers staty förstörd

Men avbilderna av Sveriges största damfotbollsspelare har tvingats vara med om en hel del sedan dess. Det började redan i juni när Fischers staty vid Stångån i Linköping blev vandaliserad – mitt under pågående fotbolls-VM.

Nilla Fischer, fotbolls-VM
190614 Nilla Fischer of Sweden in the mixed zone after training session on June 14, 2019 in Nice.
Photo: Simon Hastegård / Bildbyrån / Kod SH / 180070

Då hade någon eller några slitit bort statyn från sin plats och kastat ned den mot vattnet. Fischer fick sedan en ny staty som placerades på samma plats i början av juli.

”Det gör mig förbannad”

Under VM blev landslagsspelarna hela Sveriges hjältar när de bärgade ett VM-brons i Frankrike och mottogs sedan med en rejäl fest under bronsfirandet i Göteborg. Men trots det har statyerna ändå inte fått vara ifred.

Nilla Fischer, fotbolls-VM
190531 A statue of Nilla Fischer of Sweden outside Gamla Ullevi Arena ahead of the women’s international friendly football match between Sweden and South Korea on May 31, 2019 in Gothenburg.
Photo: Simon Hastegård / Bildbyrån / 180054

Nyligen fick även landslagskaptenen Seger sin staty i Helsingborg vandaliserad. Och nu har även Fischer drabbats – igen.

Lokaltidningen Corren rapporterar att den nya statyn har fått sin högra arm ryckt ur sitt läge och fingrar på höger hand är brutna.
– Det är en besvikelse att människor inte kan ha tillräckligt med respekt för att låta våra avbilder vara. Det är andra gången de tar sönder min staty och de har haft sönder Caroline Segers också. Det känns väldigt tråkigt. Det visar bara att det är en lång väg att vandra. Det gör mig förbannad, säger Nilla Fischer själv till tidningen.

LÄS MER: Caroline Segers staty vandaliserad – nu går svenska VM-hjälten till hård motattack!

Historiska beslutet – som hyllas av alla: Kvinnlig huvuddomare i supermatchen mellan Liverpool och Chelsea