Caroline Segers staty vandaliserad – nu går svenska VM-hjälten till hård motattack!

.

Under fotbolls-VM vandaliserades Nilla Fischers staty.
Nu har även Caroline Seger råkat ut för samma attack.
”Oavsett hur många gånger eller hur mycket tid ni kommer lägga på att förstöra, vandalisera och hata så kommer ni aldrig besegra”, skriver Seger på Instagram.

Inför sommarens fotbolls-VM fick fyra svenska landslagsspelare var sin staty i sina hemstäder. Men under fotbolls-VM fick Nilla Fischer se sin staty i Linköping bli vandaliserad – och nu har det hänt igen.

Segers staty vandaliserad

Även landslagskaptenen Caroline Seger har fått sin staty i Helsingborg vandaliserad och förstörd. På Instagram visar svenskan bilder på statyn som föreställer henne och hur vänsterarmen har slitits bort.

Caroline Seger, staty
190707 Caroline Seger of Sweden in the mixed zone on July 7, 2019 in Nice.
Photo: Simon Hastegård / Bildbyrån / Kod SH / 180104

Även en stor röd fläck har lämnats vid statyns fötter. Nu går svenska VM-bronshjälten till motattack mot förövarna som vandaliserat statyn.

Seger går till motattack

På Instagram skriver Seger ett tydligt meddelande till de som förstört statyn:
”Till dig eller er som tagit till yttre våld mot min avbild som står placerad i Helsingborg som är en symbol för jämställdhet så vill jag säga:
Oavsett hur många gånger eller hur mycket tid ni kommer lägga på att förstöra, vandalisera och hata så kommer ni aldrig besegra. Kraften som finns i mig och alla fina människor där ute kommer för alltid vara större än ett fåtal personer som gör fega saker. Vi som outtröttligt kämpar och banar väg för nästa generation kommer att fortsätta tills den dag då ni förstår att alla människor är lika mycket värda”, skriver hon.

Nilla Fischer fick en ny staty, efter att den första vandaliserats. Det återstår att se om även Seger ska få en ny staty eller om den första ska repareras.

View this post on Instagram

Till dig eller er som tagit till yttre våld mot min avbild som står placerad i Helsingborg som är en symbol för jämställdhet så vill jag säga: Oavsett hur många gånger eller hur mycket tid ni kommer lägga på att förstöra, vandalisera och hata så kommer ni aldrig besegra. Kraften som finns i mig och alla fina människor där ute kommer för alltid vara större än ett fåtal personer som gör fega saker. Vi som outtröttligt kämpar och banar väg för nästa generation kommer att fortsätta tills den dag då ni förstår att alla människor är lika mycket värda. Jag är tacksam att SvFF och sponsorn Coca-Cola möjliggör ett sådant här viktigt jämställdhetsinitiativ. #footballforevher @cocacola_sverige

A post shared by segercaroline (@segercaroline) on

LÄS MER: Nya bomben: Real Madrid värvar ÄNNU en svensk VM-bronshjälte – blir lagkamrat med Asllani

Nilla Fischers staty vandaliserad och totalförstörd: ”Respektlöst”