Svenska toksågningen av Blågult efter chockförlusten – Olof Lundh säger nu det som alla tänker om Janne: ”Det är väldigt uppenbart”

Sverige förlorade med 3–0 mot Azerbadjan.
Nu sågas landslaget från alla håll och kanter.
”Det är pinsamt för Sverige”, skriver Olof Lundh på Fotbollskanalen.

Nej, det var ingen vacker syn att bevittna Sveriges totala förnedring i Baku under torsdagskvällen. När man ställdes mot Azerbadjan, rankade 120:e i världen, förlorade Sverige med 3–0. Trots att hemmalaget fick en man utvisad med en dryg halvtimme kvar att spela.

Nannskogs sågning

Janne Andersson, som gör sin sista landslagssamling som svensk förbundskapten, har varit självkritik efter insatsen. Det hindrar dock inte Sveriges fotbollsexperter att ta fram sågen.
– Jag är personligen väldigt orolig för svensk fotboll så som den ser ut just nu, den riktningen den är på väg i. Precis som allsvenskan som jag tycker halkar efter dansk och norsk fotboll nu, och här har vi det tufft, så jag är uppriktigt orolig över var svensk fotboll är påväg, säger Radiosportens fotbollsexpert Jon Persson till radiokanalen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Emil Forsberg, Sverige
231016 Emil Forsberg of Sweden looks dejected after 1-1 during the UEFA Euro Qualifier football match between Belgium and Sweden on October 16, 2023 in Brussels. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0537

SVT:s expert Daniel Nannskog håller inte heller tillbaka.
– Det var en smärtfylld upplevelse att se på eländet. Man kliver in i den här matchen med fel attityd, det går inte att säga något annat. Det här var en bedrövlig prestation rakt igenom, säger den tidigare fotbollsspelaren till SVT.

Lundhs kritik

Det första målet kom redan i trejde minuten. Det stod sedan 2–0 efter sex spelade minuter. Försvarsmissar av bland annat Victor Nilsson Lindelöf låg bakom haveriet. Det tredje målet gjordes långt utifrån när Robin Olsen var långt ute.
”Det var plågsamt, pinsamt och avslöjande att se. Sverige är så här uselt. När eländet äntligen är över och förnedringen fullbordad, då går de svenska förlorarna fram till hjältarna på läktaren. På resultattavlan lyser 3–0”, skriver DN:s Johan Esk i sin krönika efter matchen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Olof Lundh, Sverige
230112 Olof Lundh from TV4 during the international friendly football match between Sweden and Iceland on January 12, 2023 in Faro. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / COP 234 / JZ0312

Även TV4:s expert Olof Lundh går åt hårt åt landslaget efter insatsen.
”Förbundskapten Andersson gjorde inte så många byten utan nöjde sig med tre. Klart att även han har ett ansvar och det är uppenbart att han och spelarna knappast jobbar ihop så framgångsrikt längre. Det har varit dags för byte ett tag, det är väldigt uppenbart efter en kväll i Baku”, skriver Olof Lundh i sin krönika på Fotbollskanalen och fortsätter:

”Det är pinsamt för Sverige att få stryk med 3-0 mot ett landslag som är 120:e bäst i världen. Minns inte senast Sverige gjorde en så svag insats. Lägg till att hemmalaget spelade med en man mindre i mer än en halvtimme och ändå kunde man utöka ledningen. Nej, man varken hedrade supportrarna eller gav Janne Andersson något vidare avsked”.

LÄS MER: Supertalangen Roony Bardghjis tunga kritik mot Janne Andersson – efter mäktiga succén i Champions League: ”Man blir sur”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev