Supertalangen Roony Bardghjis tunga kritik mot Janne Andersson – efter mäktiga succén i Champions League: "Man blir sur"

Supertalangen Roony Bardghjis tunga kritik mot Janne Andersson – efter mäktiga succén i Champions League: ”Man blir sur”

Rooney Bardghji gör succé i FC Köpenhamn.
Men han väntar fortfarande på sin a-landslagsdebut.
– Det är faktiskt sjukt, säger Bardghji till danska BT.

Redan som 14-åring lämnade Roony Bardghji Sverige för spel i FC Köpenhamns U19-lag. Året därpå fick han göra sin a-lagsdebut i klubben, i FCK:s match mot Århus. Bardghji blev då den yngsta spelaren i Superligaes historia att starta en match, som nyligen fylld 16-åring.

Bardghjis succé

En vecka senare gjorde Bardghji sitt första a-lagsmål, och blev därmed också den yngsta målskytten någonsin i Superligae. Sen dess har det rullat på för den unge talangen, som blivit allt mer av en etablerad spelare i klubben.

Den här säsongen har succén fortsatt, och Bardghji leder i dagsläget FCK:s interna skytteliga i seriespelet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Roony Bardghji, Champions League
231108 Roony Bardghji of FC Copenhagen celebrates after the UEFA Champions League football match between FC Copenhagen and Manchester United on November 8, 2023 in Copenhagen. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0685

När FCK under onsdagskvällen tog emot Manchester United i Champions League var det ingen mindre än Bardghji som avgjorde matchen. Det stod 3–3 när 17-åringen i 88:e minuten klev fram och satte 4–3 för hemmalaget, och skalpen var ett faktum. Efter matchen skrivs nu många rubriker om Bardghji.

Kritik mot Janne

Talangen från Malmö har tagits ut i U21-landslaget, men har trots succén aldrig fått kallelsen till a-landslaget av Janne Andersson. Något han nu kritiserar.
– Det är klart jag är besviken över att inte bli uttagen. Det är jag verkligen. Det är såklart de som bestämmer, men jag tycker bara att jag gör det bra – och har gjort många bra saker och gjort många mål, säger Bardghji till danska BT.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Janne Andersson, landslaget
231108 Janne Andersson, head coach of the Swedish men’s football national team at a press conference on November 8, 2023 in Stockholm. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / kod JZ / JZ0444

Även inför den kommande landslagssamlingen i november var det till U21- och inte a-landslaget som 17-åringen blev uttagen.
– Det är faktiskt ”sjukt” att inte komma med, men jag är inte en person som klagar. Jag tar det som det kommer. Men det är sjukt, det är det verkligen. Jag tycker att jag förtjänar det. Man blir lite sur, för man väntar bara på att bli uppringd av A-landslaget, säger han.

LÄS MER: Jättekritiken mot Janne Andersson – beteendet inför alla får nu många att ryta ifrån: ”Borde kliva av idag”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev