Olof Lundhs jätteilska efter olämpliga beteendet mot Janne Andersson – ryter nu till: ”Det är för jävligt”

Svensk fotboll är i sorg.
Samtidigt som Janne Andersson får ta emot kritik återigen.
Men nu kliver TV4-profilen Olof Lundh ut och vädrar sin tydliga ilska mot hur Sveriges förbundskapten behandlas.

Istället för att måndagskvällen skulle handla om fotboll och vad som händer på planen så kom det att handla om något helt annat. Samtidigt som Sveriges EM-kvalmatch mot Belgien sköts två svenska fotbollssupportrar ihjäl i ett hemskt terrordåd utanför arenan.

Janne kritiseras

Matchen avbröts i halvtid och svenska landslaget evakuerades under natten från Bryssel. Medan svenska supportrarna hölls kvar på arenan långt in på natten för att kunna ge dem bästa möjliga skydd mot gärningsmannen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Janne Andersson, fotboll
231015 Head coach Janne Andersson of the Swedish national football team during a press conference on October 15, 2023 in Brussels. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0536

Under kvällen genomfördes också en presskonferens med förbundskapten Janne Andersson och lagkaptenen Victor Nilsson Lindelöf. Där Janne inledde pressträffen med ord som sedan dess har blivit starkt kritiserade.
”Om vi lägger 10 sekunder på fotbollen så tycker jag att killarna gör en bra första halvlek”, sa Sveriges förbundskapten till journalisterna på plats.

Olof Lundhs ilska

Många på sociala medier har ifrågasatt att Janne valde att prata om fotbollen först i den här stora sorgen. Men nu reagerar Olof Lundh med stark ilska mot alla kritiska röster och tar förbundskaptenen i försvar efter den uppmärksammade presskonferensen, se videon här nedanför.
– På sociala medier är det en del som har reagerat på att Janne Andersson pratade lite kort om matchen precis i början. Jag tycker att det är lite oförskämt mot Janne Andersson, han var i chock och jag har aldrig sett honom så berörd. Vi hittade honom lite tidigare innan presskonferensen och då pratade han bara om chocken och ”vad är det för värld” osv, säger den tydligt irriterade TV4-journalisten till Fotbollsmorgon och fortsätter:
– Sedan när han kom till presskonferensen så sa presschefen Petra Thorén att först tar vi säkerhetsfrågor med Martin Fredman och sedan tar Janne och Victor (Nilsson Lindelöf) det sportsliga. Det är en del som plockar billiga poäng på Jannes bekostnad på sociala medier och jag tycker att det är för jävligt helt enkelt. Han är i chock i den pressade situationen och jag tycker att man ska passa sig om man inte själv varit i en liknande situation som han var i.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Olof Lundh, fotboll
220320 Cmore:s expert Olof Lundh under fotbollsmatchen i Svenska Cupen mellan Djurgården och Malmö FF den 20 mars 2022 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / COP 234 / JZ0178

Olof Lundhs starka ställningstagande hyllas nu på sociala medier.
”Väl rutet! håller helt med”, skriver en användare på X, tidigare Twitter.
”Klockrent som vanligt av Olof!”, skriver en annan.
”Väl rutet, helt på sin plats! Skamlöst hur vissa jagar likes och billiga poäng på att klippa Jannes inledande 10 sekunder ut ur sitt sammanhang”, skriver en tredje

Håller du med Olof Lundh här? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Belgiska supportrarnas hjärtvärmande gest i natt – sjöng ramsor i fint stöd till de svenska fansen

Se videon: