Janne Anderssons allvarliga ord i natt efter enorma kritiken mot svenska landslaget: ”Jag vill vara jäkligt tydlig”

Sverige förnedrades av Azerbadjan och får nu stor kritk.
Då försvarar Janne Andersson sina spelare.
– Ni får skjuta mig som jag brukar säga, säger förbundskaptenen enligt SVT.

Janne Andersson gör sin sista landslagssamling som förbundskapten i det svenska fotbollslandslaget. På schemat stod EM-kval mot Azerbadjan och Estland. Det står redan sen innan klart att Sverige inte kan ta sig till mästerskapet.

Total förnedring

Men inför matcherna försäkrade de svenska spelarna att de skulle vara motiverade till matchen ändå. Äran att få spela i det svenska landslaget är tillräckligt motiverande bara det, trots att det egentligen inte finns något att spela för.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Sverige, EM-kval
231116 Robin Quaison and Filip Helander of Sweden during the UEFA Euro Qualifier football match between Azerbaijan and Sweden on November 16, 2023 in Baku. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0542

När samma spelare under torsdagskvällen klev ut på Tofiq Bähramov-stadion i Baku verkade den motivationen som bortblåst. Azerbadjan tog ledningen redan i tredje minuten, och utökade sen till 2–0 i minut sex. Matchen slutade 3–0 till hemmalaget, trots att de fått en man utvisad.

Jannes försvar

Sverige blev förnedrade och flera fotbollsexperter menar att det är en av de sämsta insatser de sett av det svenska herrlandslaget. Avgående förbundskapten Janne Andersson var inte heller glad efter matchen.
– Jag är enormt besviken totalt på vår insats, såklart. Det är jättetråkigt. Jag kan inte mer än bara konstatera att vi inte var tillräckligt bra. Jag såg det absolut inte komma. Mål sätter fotbollsmatcher sen är det en lång uppförsbacke. Sen är vi inte tillräckligt tydliga och bra i vårt egna spel heller, säger han efter matchen enligt SVT.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Janne Andersson, Sverige
231116 Head coach Janne Andersson of Sweden after the UEFA Euro Qualifier football match between Azerbaijan and Sweden on November 16, 2023 in Baku. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0542

Spelarna har fått en hel del kritik, men Janne menar att den främst borde landa på honom istället.
– Jag vill vara jäkligt tydlig med det här: jag lämnar aldrig ut några spelare. Då får ni skjuta mig som jag brukar säga i kritiken efteråt. Klart jag är besviken på hur vi agerade i flera situationer som gör att det blir på det här sättet, säger han till kanalens sajt.

På söndag klockan 18.00 gör Janne Andersson sin sista landskamp som svensk förbundskapten när Sverige ställs mot Estland på hemmaplan.

Vad tyckte du om Sveriges insats mot Azerbadjan? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Engelsmännen har valt ut de 100 bästa fotbollsspelarna någonsin – en(!) svensk tar plats på mäktiga listan och det är inte Zlatan

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev