Svennis plötsliga avslöjande om Dejan Kulusevski och Juventus – och avgörande rådet: ”Då måste han lämna”

Dejan Kulusevski har det tufft med speltid i Juventus.
Nu tror sig Sven-Göran Eriksson veta varför.
Samtidigt kommer han med ett råd till den svenske supertalangen.
– Då måste han lämna Juventus, säger Svennis.

Dejan Kulusevski har på allvar etablerat sig i den svenska startelvan i landslaget, och när Blågult sensationellt vann mot Spanien i VM-kvalet för någon vecka sedan var det just den unge offensive pjäsen som lyftes fram som en av nycklarna till det. Men samtidigt som han slagit igenom stort här i Sverige så går det tyngre i klubblaget.

Svennis hyllning

Sedan flytten till Juventus har Kulusevski haft svårt att ta en helt ordinarie tröja i storklubben, och under nye tränaren Massimiliano Allegri har speltiden blivit än mer knapp. Detta har fått experter att lyfta på ögonbrynen, och även Sven-Göran Eriksson är förvånad.

Svennis
190812 Sven-Göran Eriksson på besök innan fotbollsmatchen i allsvenskan mellan IFK Göteborg och Falkenberg den 12 augusti 2019 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

I podcasten The Italian Football Podcast säger den svenske tränarlegendaren enligt flera medier, däribland Expressen, att Kulusevski förtjänar mer speltid.

– Kulusevski är en fantastisk talang som kan avgöra matcher på egen hand. Det är väldigt konstigt att han inte startar varje match, säger Eriksson.

”Någon berättade för mig…”

Men samtidigt tror sig Eriksson veta varför – och han kommer med ett oväntat uttalande som kan förklara varför speltiden varit så knapp, trots att Kulusevski gjort stora avtryck offensivt i landslaget.

– Någon berättade för mig i går att Allegri tycker att Kulusevski inte läser spelet tillräckligt bra. Jag vet inte, men det verkar som att Allegri inte litar på Kulusevski till hundra procent, säger han.

210623 Dejan Kulusevski of Sweden during the UEFA Euro 2020 Football Championship match between Sweden and Poland on June 23, 2021 in Saint Petersburg. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Samtidigt kommer även Svennis med ett avgörande råd till Kulusevski om hans framtid.

– Jag tror inte att han kommer lämna Juventus nu, men om han kommer vara kvar på bänken resten av säsongen, då måste han lämna. Dejan behöver, med tanke på sin ålder, regelbunden speltid, även i landslaget. Annars kommer han aldrig att bli spelaren som vi hoppas att han blir, säger han.

LÄS MER: Thomas Ravelli har opererat hjärtat – känslosamma orden om allvarliga ingreppet: ”Det kom som en chock”

Få våra nyhetsbrev!