Thomas Ravelli har opererat hjärtat – känslosamma orden om allvarliga ingreppet: ”Det kom som en chock”

Thomas Ravelli har opererat hjärtat.
Nu berättar han om det allvarliga ingreppet.
”Det kom som en chock för mig”‚ skriver han på Instagram.

Thomas Ravelli är en av svensk fotbolls allra största genom tiderna, och kanske den målvakt som betytt allra mest för det blågula landslaget. Mest ihågkommen är Ravelli för den oförglömliga sommaren 1994, då han var med och tog brons – mycket tack vare en odödlig straffräddning.

Avslöjar nu hjärtfelet

Efter karriären har Ravelli fortsatt hållit sig aktiv, och han har ofta synts i diverse tävlingsprogram genom åren. Så sent som 2019 deltog han i Let’s Dance, och det var då man även hittade ett hjärtfel på honom.

”Två läckande klaffar, mitralis-klaffen och aorta-klaffen. För en person som spelat fotboll och tränat hårt hela livet så kom det såklart som en chock”, skriver han på Instagram.

191029 Thomas Ravelli blir intervjuad i sitt hem den 29 oktober 2019 i Mölnlycke. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Ravelli har hela tiden, under de dryga två åren sen han fick reda på det hela, hållit hjärtfelet hemligt för allmänheten. Av läkarna fick Ravelli beskedet att hans hjärtfel motsvarade att gå runt med 40 kilo extravikt på kroppen, och under våren togs beslut om att han behövde operera hjärtat.

”Jag skulle inte klara mig utan en operation. Hjärtat skulle ta skada. Planeringen inför min hjärtoperation påbörjades. En klaff skulle bytas ut och en skulle lagas”, skriver han.

Spelade GES efter operationen

Ravelli berättar att han opererades den sista augusti, och att han därefter blev kvar på sjukhuset i en vecka.

”Operationen tog ungefär fyra timmar och när jag vaknade upp efter operationen berättade hjärtkirurgen Henrik att allt hade gått bra. Han berättade också att de hade spelat ”När vi gräver guld i USA ” i högtalarna och dansat när de blev klara. Jag började skratta, vilket var dumt för det gjorde otroligt ont över bröstkorgen”, skriver han.

Thomas Ravelli, fotboll
191029 Thomas Ravelli blir intervjuad i sitt hem den 29 oktober 2019 i Mölnlycke. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_456

Ravelli skriver vidare om sin tacksamhet mot Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg, och berättar sedan vad som väntar härnäst.

”Framöver blir det 4-6 månader av återhämtning och rehab för mig. Hoppas ni alla tar vara på er och njuter av livet för man vet aldrig när det kan ställas på ända”.

LÄS MER: Jätteknallen: Christian Eriksen högaktuell för ny klubb – kan nu få svensk(!) tränare efter otäcka hjärtfelet

Få våra nyhetsbrev!