Jätteknallen: Christian Eriksen högaktuell för ny klubb – kan nu få svensk(!) tränare efter otäcka hjärtfelet

Christian Eriksen har inte spelat fotboll sedan hjärtfelet under EM.
Och han lär inte få göra det heller – åtminstone i klubblaget Inter.
Nu kommer uppgifter om att stjärnan är högaktuell för en oväntad flytt.

Det var ett ögonblick som fotbollsälskare världen över sent kommer glömma. Mitt under Danmarks EM-premiär mot Finland, på Parken i Köpenhamn, så skulle Christian Eriksen ohotad ta emot ett inkast på offensiv planhalva.

Oväntade uppgifter

Bollen togs emot, och sedan segnade Danmarks i särklass största stjärna ihop. Han blev liggandes på planen orörlig, och i efterhand stod det klart att det som hände var att hans hjärta helt slutade att slå. Eriksen fick hjälp av snabb och skicklig läkarpersonal på planen, där han återupplivades med hjälp av hjärtstartare.

Christian Eriksen, Danmark
180626 Christian Eriksen of Denmark during the FIFA World Cup group stage match between Denmark and France on June 26, 2018 in Moscow. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92078

Timmarna efter att han segnat ihop blev en olidlig väntan, men till sist kom det underbara beskedet att Eriksen var vid liv, och vid medvetande, och att han efter omständigheterna mådde bra. Eriksen har fortfarande inte spelat fotboll sedan den dagen, men han står fortfarande i kontrakt med giganten Inter. Där lär det dock inte bli några fler matcher.

Italiens regelverk tillåter nämligen inte spelare med tidigare eller nuvarande hjärtfel att spela, vilket gör att han tvingas flytta om han ska fortsätta spela.

Kan få svensk tränare

Och nu kommer uppgifter om en oväntad flytt. Fotbollskanalen, som hänvisar till danska Sport Fyn, menar att den danska klubben Odensens sponsorer nu tror på en återkomst för Eriksen. Det var just Odense som Eriksen tillhörde innan han flyttade till Ajax för att bli ungdomsproffs, så på så sätt är värvningen logisk. Men det är ändå en skräll med tanke på nivåskillnaden som ändå är mellan klubben och exempelvis Inter och Tottenham, där Eriksen tidigare spelat.

Christian Eriksen, Tottenham
180626 Christian Eriksen of Denmark during the FIFA World Cup group stage match between Denmark and France on June 26, 2018 in Moscow. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92078

Skulle Eriksen flytta till Danmark och Odense så får han dessutom en svensk tränare, i form av Andreas Alm, som tidigare tränat bland andra Häcken och AIK. I klubben är dessutom AIK-profilen Björn Wesström klubbdirektör.

LÄS MER: Stenhårda orden mot Ole Gunnar Solskjaer – toksågas nu efter beslutet om Lindelöf: ”Börjar bli ett problem”

Få våra nyhetsbrev!