Stenhårda kritiken mot Victor Nilsson Lindelöf – efter han publicerat den här bilden

Stenhårda kritiken mot Victor Nilsson Lindelöf – efter han publicerat den här bilden

Manchester United befinner sig i Dubai på träningsläger.
Och Victor Nilsson Lindelöf la ut en bild på en solnedgång från staden.
Nu får han ta emot massiv kritik för bilden – från Amnesty.

Efter fyra raka segrar och ett kortare uppehåll åkte Manchester United på träningsläger. Destination blev Dubai, en stad där många fotbollslag, både klubblag och landslag, valt att lägga sina läger.

United i Dubai

AIK har tidigare varit där, samtidigt som både IFK Göteborg och Malmö FF valt att inte åka dit efter påtryckningar från sina medlemmar. Anledningen är situationen i Förenade Arabemiraten, vilka ska ha stått för krigsförbrytelser enligt FN samt har ett förbud mot homosexualitet.

Med på Uniteds träningsläger finns bland annat Victor Nilsson Lindelöf samt den nye tränare Ole Gunnar Solskjaer.  Flera spelare, bland dessa Lindelöf, har lagt ut bilder från staden där svensken bland annat la ut en bild på solnedgången via sin Instagram Story.

Stenhård kritik

Den engelska storklubbens val av resmål får nu stenhårt kritik från Amnestys Norges generalsekreterare John Peder Egenaes.
– Jag är kritisk till att United och andra klubbar åker till städer som Dubai och ger dem enormt mycket positiv PR. De använder den här typen av besök till att visa en bild av landet för omvärlden som är annorlunda än den de blir kritiserade för, säger han till VG.

Skärmdump. Instagram/Victorlindelof

Till norska TV2 har Manchester United förklarat sig beslut att lägga lägret i Dubai handla om ”praktiska skäl”

Flera spelare utöver Lindelöf har valt att lägga ut bilder från både lyxhotell och shoppingcenter, någonting som endast gynnar Dubai, menar Egenaes.

”De säger inte ett pip”

Han anser att spelarna i stället borde ta ett större ansvar.
– De säger inte ett pip om att folk sitter i fängelse i Dubai för att de är homosexuella eller att ha använt sociala medier till att visa sin kritik mot regimen. Nu använder de bara sociala medier till att vara helt okritiska. Det borde vara en tankeställare för en aktör som Manchester United.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/_if9eo1qN1tEyvQPugADi7r6m0ku-_fWyfw0QN64qf5wJNEN6vB2bj4uWH3AKOF3?autoplay=1&endtime=&loop=0&mute=1&player=onyx&starttime=0&videoposter=0&videoposter.endtime=&videoposter.starttime=0″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Uppgifter: PL-giganterna i galet budkrig om Paulo Dybala

Expertens mäktiga besked om Victor Nilsson Lindelöf – efter succéhösten