Sensationella uppgifter: Henke Larsson kan köpa PL-klubb – tillsammans med flera fotbollsikoner

Henrik Larsson kan återvända till engelsk fotboll.
Svensken har gått ihop med flera andra fotbollsikoner för att köpa en engelsk klubb ihop.
– Under krisen kommer priset på klubbar att sjunka, säger ”Henkes” mångårige agent Rob Jansen enligt Daily Mirror.

Det en hel del stora namn som nu går ihop. Henrik Larsson tillsammans med holländska legendarerna Dennis Bergkamp, Dirk Kuyt, Philip Cocu och Ronald Koeman vill köpa en fotbollsklubb ihop.

Henke jagar klubb

Gruppen, som företräds av Larssons mångårige agent Rob Jansen, letar efter den perfekta klubben att köpa upp och bygga något stort av med hjälp av sina fantastiska karriärer i ryggen. Redan förra året var de nära att lyckas köpa en engelsk klubb.

Henrik Larsson, Manchester United
070107 Fotboll, FA-Cupen (FA Cupen, Engelsk Cup), Manchester United – Aston Villa: Henrik Larsson, Manchester (Jubel) © Bildbyrån – Cop 29

Men förlorade tyvärr budgivningen i sista stund.
– Vi var nära ett avtal nyligen. Jag kommer inte säga vilken klubb det var, men i slutskedet blev vi överbudade av en utländsk investerare. Det var en stor besvikelse, säger agenten Jansen till Daily Mirror.

”I väntrummet”

The Athletic har sedan dess avslöjat att klubben i fråga var League One-laget Wycombe Wanderers. Engelska klubben valde istället amerikanen Rob Couhigs erbjudande.
– Vi är i väntrummet, kan man säga, säger Rob Jansen till tidningen.
– Under krisen kommer priset på en del klubbar att sjunka. Samtidigt kommer interna stridigheter i klubbarna att bli värre.

Henrik Larsson, Helsingborg
190821 Tränare Henrik Larsson under en fotbollsträning med Helsingborg den 21 augusti 2019 i Helsingborg. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / 35639

Men fotbollsikonerna har inte gett upp hoppet om att styra en alldeles egen klubb. Nu rapporteras det att gruppen letar efter en ny engelsk klubb att köpa.

Köpa PL-klubb?

Det kan även bli aktuellt med att köpa en Premier League-klubb, även om det är troligare med en mindre klubb, rapporterar engelska Daily Mail. På grund av att många engelska klubbar riskerar enorma miljonförluster efter coronavirusets utbrott och alla inställda matcher.
”Förlusterna kan öppna dörren för nya investerare likt de som företräds av Jansen”, skriver tidningen.

Henrik Larsson representerade storklubben Manchester United under våren 2007. Nu kan han alltså återvända till engelsk fotboll igen, den här gången oväntat nog som klubbägare.

LÄS MER: Henrik Larsson väljer ut sin absolut bästa anfallskollega – och överraskar alla: ”Vi behövde inte ens se varandra”