Henke Larsson nobbar BÅDE Messi och Ronaldo i den eviga frågan: ”För mig är han bäst någonsin!”

Henrik Larsson har spelat med både Cristiano Ronaldo och Lionel Messi.
Men svenske legendaren väljer någon helt annan som världens bästa fotbollsspelare genom tiderna.
– För mig är han den bästa någonsin, säger ”Henke” till Sky Sports.

Han satte stort avtryck i två av världens största klubbar. Henrik Larsson kommer för alltid bli ihågkommen i Manchester United och Barcelona.

Henke, Messi och Ronaldo

Svenske legendaren har gästat Sky Sports podcast ”Transfer Talk” för att berätta om tiden i storklubbarna och hur det var att spela med två av världens bästa spelare genom tiderna. Då ”Henke” var lagkamrat med Cristiano Ronaldo i United och Lionel Messi i Barça.

Henrik Larsson, Barcelona
060517 Fotboll, Champions League Final: Henrik Larsson, Barcelona, jubel efter seger i Champions League. medalj, guld, arena Stade De France, konfetti. © Bildbyrån – 70213 –

Svensken är en av få som fått den unika möjligheten att dela omklädningsrum med båda storstjärnorna. När de var unga och orutinerade och Larsson var en gammal anfallsräv.
– Det är därför jag brukar säga att det är dom som har spelat med mig, säger Henke i podcasten med ett skratt.

”Han är bäst någonsin”

Henrik Larsson flyttade till Barcelona från Celtic 2004 och kom in i laget samma säsong som underbarnet Messi slussades in i A-laget.
– Jag spelade med Messi när han var ung, 17 år. Jag kunde inte se vad det skulle komma att bli av honom. Men om någon skulle ha berättat hur många mål han skulle göra fram till i dag så skulle nog alla ha tänkt att det var löjligt och helt omöjligt. Det är helt otroligt, men jag kunde inte se det då, säger svensken i intervjun.

Henrik Larsson, Manchester United
070224 Fotboll, engelsk, Premier League, Manchester United: Henrik Larsson. © Bildbyrån – Cop 58 SWEDEN ONLY

Några år senare skulle Larsson få den stora äran att spela på Old Trafford och representera Manchester United under Sir Alex Ferguson på ett tremånaderslån. Då fick han spela med en äldre och mer färdigutvecklad Ronaldo, men Henke kunde ändå inte tro att portugisen skulle bli en av världens bästa spelare genom tiderna.
– Jag kunde inte se att han skulle bli så bra som han faktiskt blev. Men Cristiano var närmare slutprodukten som vi fick se i Madrid, när jag var i Manchester United. För då var han riktigt, riktigt bra. Sedan tog han fotbollen till en helt annan nivå, säger Larsson till Sky Sports.

Men trots att ha spelat med två av världens bästa spelare genom tiderna i Messi och Ronaldo så väljer Henke ändå någon annan som den absolut bästa fotbollsspelaren någonsin. Det är också en tidigare lagkamrat.
– Messi och Ronaldo är två fantastiska spelare, och jag har spelat med Xavi också. Men för mig är Ronaldinho den bästa någonsin, säger Henke i podden.

LÄS MER: Henrik Larsson tar ut sin drömelva – med en svensk superskräll