När Henke Larsson bjöd på tidernas märkligaste uppladdning – med en ål(!) i byxorna: ”Sinnessjukt”

Det finns märkliga vidskepelser hos fotbollsspelare.
Och så finns det Henrik Larsson.
Som avslöjar sanningen bakom ålen i byxorna som matchuppladdning.

Han är en av Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna. Med över 100 landskamper och spel för storklubbarna Barcelona, Manchester United och Celtic har Henrik Larsson gjort det mesta inom världsfotbollen.

Henkes vidskepelse

Men vid sidan av framgångarna verkar det ha funnits en otrolig vidskepelse hos svenske legendaren. Och i ett avsnitt av fejkdokumentären ”Sanningen bakom” som visades i TV3 för ett antal år sedan visar Larsson upp sin stora humor.

Henrik Larsson
Henrik Larsson. FOTO: Youtube.

När ”Henke” ska berätta om sin galna vidskepelse och ännu märkligare matchuppladdning visar han svenska folket att han är ett oanat komiskt geni. För den gamle målkungen briljerar verkligen när en ål helt plötsligt plockas fram i omklädningsrummet.

”Han är sinnessjuk”

Det är artisten Orup som glider in med ålen som traditionsenligt ska innanför Larssons byxor 17 minuter innan match. Och allt är verkligen helgalet.

Henrik Larsson
Henrik Larsson. FOTO: Youtube.

Eller som Henkes ”pappa” i sketchen, Bosse Larsson, så tydligt uttrycker det:
– Henrik är lite, vad ska man säga… Sinnessjuk! Vi kan inte fira jul tillsammans jämna år, till exempel, säger låtsaspappan i programmet.

Medan Henke är helt säker på att hans udda matchförberedelser ligger till grunden för den framgångsrika fotbollskarriären.
– Jag är övertygad om att jag inte hade varit lika bra fotbollsspelare om jag inte gjorde det här, säger han i programmet.

Se videon här:

LÄS MER: Är det här den mäktigaste Henrik Larsson-hyllningen någonsin?