Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Är det här den mäktigaste Henrik Larsson-hyllningen någonsin?

Många har lovordat Henrik Larsson.
Men det här måste vara den mäktigaste, mest uppriktiga och spontana hyllningen någonsin.

Idag är det exakt 11 år sen två svenskar ställdes mot varandra i Champions League-final. Henrik Larssons Barcelona tog emot Fredrik Ljungbergs Arsenal på Stade de France i Paris. Båda lagen ansågs spela den vackraste fotbollen i världen för tillfället, där en frejdig offensiv skulle sätta ett tydligt avtryck under matchen med spelare som Thierry Henry, Ronaldinho och Deco i kanonform. Men det blev en viss svensk anfallare som kom in och avgjorde tillställningen – på endast 6 minuter.

Här kan du se när Henrik Larsson tar över hela Champions League-finalen.
 

 
Efter matchen kom självklart mycket att handla Henrik Larsson. Han hade kommit in som avbytare och förvandlat ett 0-1 underläge till vinst med 2-1 i Champions League-finalen. Han hade förvandlat 17 maj till en historisk kväll för FC Barcelona. Det är värt sina hyllningar.

henry
 
Den franske superstjärnan Thierry Henry var självklart besviken efter en finalförlust. Men i en intervju med brittiska BBC efter matchen, kunde han inte låta bli att inte hylla den svenske legendaren. På frågan om vem som var skillnaden mellan vinst och förlust svarar han kort och gott ”Henrik Larsson” och fortsätter sin hyllning så här:

 
Gillar du den här hyllningen till en av våra största fotbollspelare? Dela gärna artikeln.