Henrik Larsson väljer ut sin absolut bästa anfallskollega – och överraskar alla: ”Vi behövde inte ens se varandra”

Han har spelat i några av världens bästa klubbar och med världens bästa spelare.
Men Henrik Larsson nobbar ändå alla storstjärnor när han väljer ut sin absolut bästa anfallskollega.
– Vi behövde inte ens titta, vi visste alltid var vi hade varandra, säger ”Henke” till BT Sport.

Högaborg, Helsingborg, Feyenoord, Celtic, Barcelona och Manchester United. Det är en oerhört framgångsrik fotbollskarriär som Henrik Larsson fått äran att uppleva.

Messi och Zlatan

”Henke” har verkligen spelat på den stora scenen och tillsammans med några av världens bästa fotbollsspelare genom tiderna. Tittar man bara på vilka anfallare han spelat bredvid så är det helt makalösa namn.

Henrik Larsson, Barcelona
051122 Fotboll, Barcelona – Werder Bremen: Henrik Larsson, Barcelona, jubel. © Bildbyrån – Cop 31

Ronaldinho, Lionel Messi och Samuel Eto’o i Barcelona, Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney och Ole Gunnar Solskjaer i United samt Zlatan Ibrahimovic i svenska landslaget. Men när Larsson får välja ut sin absoluta anfallskollega så nobbar han överraskande nog alla storstjärnor.

Larssons favorit

Istället hittar Henke sin favoritanfallare i skotska Celtic. Där Larsson för alltid är ihågkommen som en gud och fortfarande har smeknamnet ”The King of Kings”.

Henrik Larsson, landslaget
060620 Fotboll, VM 2006, Sverige A – England: Henrik Larsson jublar © Bildbyrån – 80744

48-åringen väljer sin radarpartner i grönvita tröjan – nämligen Chris Sutton.
– Chris Sutton är den bästa anfallspartnern som jag någonsin haft. Vi hade en otrolig kommunikation, vi behövde inte ens titta utan vi visste alltid var vi hade varandra, säger Henke till BT Sport.

Henkes 53 mål

Sutton hade just kommit till Celtic efter ett mardrömsår hos Chelsea och tillsammans med Henke stämde allt säsongen 2000-01. Sutton gjorde 14 mål på 35 matcher i den grönvita tröjan medan svenske anfallskollegan stänkte in hela 53 mål och vann guldskon som bästa målgörare i hela Europa.

Henrik Larsson, Chris Sutton, Celtic
000727 Fotboll, Skotska Ligan, Celtic – Glasgow: Henrik Larsson och Chris Sutton, Celtic (Jubel) © Bildbyrån – © 15

Larsson blir intervjuad av engelska tv-kanalen BT Sport i deras program ”What I wore”. Där han fortsätter att berätta om otroliga säsongen 2000-01 i Celtic.
– Det var året då jag kom tillbaka efter min benbrott. Vi hade ett fantastiskt lag – Chris Sutton, Alan Thompson, Didier Agathe och Stiliyan Petrov… Så det var ganska enkelt för mig att göra alla dom målen, säger han i programmet.

Henrik Larsson utser även Celtics hemmatröja från 2000-01 till den snyggaste matchtröja han någonsin burit under karriären. Och även här får storklubbarna Barcelona och Manchester United med så ikoniska matchtröjor nobben.

Se intervjun:

LÄS MER: Henrik Larsson tar ut sin drömelva – med en svensk superskräll