Sensationella uppgifter: Coutinho har gått med på att lämna Barça – för PL-återkomst!

.

Allt mer talar för att Philippe Coutinho lämnar Barcelona i sommar.
Och återvänder till engelska Premier League igen.
Brassen ska nu ha gått med på att lämna Spanien, rapporterar Calciomercato.

Philippe Coutinho har inte haft en särskilt rolig tid i Barcelona. Och under senaste säsongen blev han även utbuad av egna fansen flera gånger.

Ville vinna CL-titeln

Det var i januari 2018 som Coutinho lämnade Liverpool i en jätteövergång för hela 1,5 miljarder svenska kronor och skrev på för Barcelona. Anledningen till flytten var för att brasilianaren ville förverkliga sin dröm och vinna Champions League.

Philippe Coutinho, Barcelona
180702 Philippe Coutinho of Brazil prior the FIFA World Cup round of 16 match between Brazil and Mexico on July 2, 2018 in Samara.
Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / AI180702_53f

Men sedan dess har Barcelona inte nått finalen på två raka säsonger och blivit utslagna av först Roma och sedan just Coutinhos förra lag Liverpool. Faktum är att Liverpool gått till final två år på raken och vann CL i våras.

Lämna efter 1,5 säsong

Det kan inte alls ha varit lätt för Coutinho som samtidigt fått rejält med kritik under säsongen av de egna Barcelonafansen för sina bristande insatser på planen. Med den prislappen är förväntningarna betydligt mycket högre.

Philippe Coutinho, Barcelona
180622 Philippe Coutinho of Brazil during the FIFA World Cup group stage match between Brazil and Costa Rica on June 22, 2018 in Sankt Petersburg.
Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92075

Och nu kan brasilianaren lämna Barça efter bara en och en halv säsong i laget. Italienska fotbollssajten Calciomercato rapporterar att Coutinho ska ha gått med på att lämna Barcelona i sommar.

Aktuell för PL-återkomst

Enligt uppgifter är det just en comeback till Liverpool och Premier League igen som är aktuellt. CL-vinnarna vill låna Coutinho i två säsonger med en köpoption på 88 miljoner pund, runt en miljard svenska kronor.

Tänk vilket slagkraftigt lag engelsmännen då kan få. Och tänk om Philippe Coutinho lyckas vinna Champions League med Liverpool här näst.

LÄS MER: BOMBEN: VM-bronshjälten Kosovare Asllani bryter kontraktet – och lämnar Sverige!

Öppna brevet till ALLA fotbollsföräldrar inför Gothia Cup: ”Dags att sätta ned foten!”