BOMBEN: VM-bronshjälten Kosovare Asllani bryter kontraktet – och lämnar Sverige!

.

Kosovare Asllani var en av de stora hjältarna i svenska VM-bronset.
Nu har landslagsstjärnan bestämt sig för att bryta kontraktet med Linköping och lämna Sverige.
– Hon känner att tajmingen är rätt, säger hennes agent Arash Bayat till TT

Hon var en av Sveriges bästa och viktigaste spelare i fotbolls-VM när Sverige gjorde stor succé och vann VM-brons i början av sommaren. Men samtidigt har det spekulerats väldigt mycket kring Kosovare Asllanis framtid.

Asllani bryter kontraktet

I dag kom beskedet att VM-hjälten Asllani bryter kontraktet med sin klubb Linköping och lämnar Damallsvenskan och Sverige. Med ett halvår kvar på kontraktet och mitt i pågående säsong så väljer svenskan att flytta utomlands nu.
– Vi har kommit överens med Linköping om att bryta kontraktet i förtid, säger hennes agent Arash Bayat till TT.
– ”Kosse” har haft en stor önskan att komma ut och spela utomlands igen, och det har alltid funnits ett extremt intresse för henne. Nu under VM har intresset bara ökat av naturliga skäl. Hon känner att tajmingen är rätt.

Kosovare Asllani, Sverige
190708 Kosovare Asllani poses with her medal during the bronze celebrations of the Swedish women’s national team after the FIFA Women’s World Cup on July 8, 2019 in Gothenburg.
Photo: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Linköping bekräftar i ett pressmeddelande att man kommit överens med Asllani om att bryta det nuvarande kontraktet. Och så här säger 29-åringen själv om beslutet att lämna.
– Jag vill tacka LFC som jag skrev mitt första kontrakt med när jag var 17 år och känner nu att jag är klar och har gjort mitt i klubben. Jag vill också passa på att tacka klubbens supportrar och önska laget lycka till framöver, säger Asllani i pressmeddelandet.

Klart med ny klubb snart

I helgen börjar Damallsvenskan igen efter i uppehållet och Linköping ligger för närvarande trea i ligan. Men nu får klara av höstsäsongen utan lagets stora stjärnspelare Kosovare Asllani.

Kosovare Asllani, Sverige
190706 Kosovare Asllani of Sweden celebrates after 1-0 during the FIFA Women’s World Cup bronze medal game between England and Sweden on July 6, 2019 in Nice.
Photo: Petter Arvidson / Bildbyrån / Kod PA / 180104

Det är ännu inte klart var Asllani flyttar nu. Men det blir någonstans utanför Sverige och flera utländska klubbar har visat intresse för ”Kosse”.
– Det kommer troligtvis bli klart inom väldigt kort. Det finns flera klubbar som har ryckt i henne och som vi har pratat med. Vi ska åka och besöka några klubbar. Det handlar om två, tre stycken. Alla vet att hon varit under kontrakt, så det är förhandlingar som ska till, säger agenten Bayat till TT.

LÄS MER: Marcus Berg helt KLAR för CL-klubben – får drömlön!

Zlatan öppnar för återkomst till förra klubben – i helt ny roll(!): ”Jag skulle göra det bättre än alla andra där”