Zlatan öppnar för återkomst till förra klubben – i helt ny roll(!): "Jag skulle göra det bättre än alla andra där"

Zlatan öppnar för återkomst till förra klubben – i helt ny roll(!): ”Jag skulle göra det bättre än alla andra där”

.

Zlatan Ibrahimovic har som regel att inte återvända till tidigare klubbar.
Men nu kan svensken göra ett undantag – för en helt ny roll.
– Jag skulle göra det bättre än alla andra där, säger Zlatan till De Telegraaf.

Han gör just nu storsuccé i MLS och öser in mål för Los Angeles Galaxy. Men ändå blickar Zlatan Ibrahimovic tillbaka mot Europa igen.

Zlatan kan återvända igen

Zlatan, som spelat för några av Europas största klubblag, har som regel att inte återvända till gamla jaktmarker och flytta tillbaka till före detta klubbadresser. Men nu kan 37-åringen göra ett undantag.

Zlatan Ibrahimovic, Los Angeles Galaxy
190413 Zlatan Ibrahimovic of LA Galaxy during the MLS regular season football match between LA Galaxy and Philadelphia Union on April 13, 2019 in Los Angeles.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87922

För nu berättar svensken att han kan tänka sig att flytta tillbaka till klubben där hela utlandskarriären började. Nämligen att återvända till Ajax igen.
– Egentligen återvänder jag inte till tidigare klubbar som jag spelat för. Men efter karriären kan jag kanske bli chef i Ajax. Då skulle jag göra ett bättre arbete än alla andra som jobbar där nu, säger ”Ibra” till holländska tidningen De Telegraaf.

”Jag fick det sista ordet”

I dag styrs Ajax av förra storspelarna Edwin van der Sar, övergripande sportsligt ansvarig, och Marc Overmars, sportchef. Och förutom sin sågning att Zlatan skulle göra det bättre än just de två så vill han berömma Ajax för senaste säsongen och hur de imponerade rejält i Champions League.
– Jag är väldigt stolt över att ha varit en del av Ajax, särskilt nu när de gör det så bra i Europa. De har gjort det ingen har förväntat sig, och får nu fram stora talanger precis som de gjort tidigare, säger han i intervjun.

Zlatan Ibrahimovic, Los Angeles Galaxy
190413 Zlatan Ibrahimovic of LA Galaxy during the MLS regular season football match between LA Galaxy and Philadelphia Union on April 13, 2019 in Los Angeles.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87922

Zlatan vill också skicka en väldigt självsäker passning till alla som tvivlade på honom i början av tiden i Ajax när svensken faktiskt var ifrågasatt. Men vilken succé det sedan skulle bli och svensken såldes i en rekordövergång till Juventus efter tre säsonger i Holland.
– I början var det många supportrar som buade ut mig, men sedan grät de när jag lämnade. Jag fick det sista ordet, säger han till De Telegraaf.

LÄS MER: Liverpool vill värva supertalangen – som också jagas av United!

Här ”nollas” Ljungberg i Arsenal – se när han dammar han av Tomas Ledin-klassikern!