Sebastian Larsson berörs till tårar i Mästarnas mästare – efter vackra och känslosamma hyllningen: "Jag är väldigt stolt"

Sebastian Larsson berörs till tårar i Mästarnas mästare – efter vackra och känslosamma hyllningen: ”Jag är väldigt stolt”

Känslorna svallade över för Sebastian Larsson i Mästarnas mästare.
När hyllningsfilmen till honom visades i SVT kom tårarna direkt.
– Jag känner mig väldigt stolt över det jag fick uträtta under min karriär, erkänner han i tv-programmet.

Det blir alltid känslosamt när SVT-programmet ”Mästarnas mästare” dukar upp hyllningsfilmerna till idrottarnas fantastiska karriärer. Fråga bara Sebastian Larsson som blev oerhört berörd under söndagskvällens avsnitt.

Larssons karriär

Där vi får se hans otroliga frisparkar i England, hans beundransvärda passion och glöd på fotbollsplanen och hur tufft det var att lämna Sverige och tryggheten som 16-åring.
– En av Sveriges internationellt mest framgångsrika fotbollsspelare. Det var Arsenal som upptäckte honom men det var i Birmingham och Sunderland han blev närmast odödligförklarad. Fansen älskade hans glöd och ledaregenskaper – och förstås frisparkarna, säger programledaren Micke Leijnegard i SVT.
– Den engelska ligan är kanske den bästa i världen. Stenhård konkurrens och inget överseende med misstag. Att du, Sebastian, lyckades stå ut och bli en av de stora i den. Att du ligger på delad fjärdeplats på topplistan över gjorda frisparksmål i Premier League genom tiderna. Du är slagen av Cristiano Ronaldo med endast ett mål och det skickar upp dig i fotbollsgudarnas översta våning.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Sebastian Larsson, Mästarnas mästare
Sebastian Larsson berörs till tårar i Mästarnas mästare. FOTO: SVT

Men det var inte lätt att lämna familjehemmet i Eskilstuna för att flytta till stora London, bara 16 år gammal.
– Man trodde att man var vuxen. Men det var många sömnlösa nätter, jag ringde hem och grät, berättar ”Seb” i programmet.

Sebastians tårar

Sedan riktas fokus mot ett särskilt ögonblick i Larssons fotbollskarriär, nämligen bragdinsatsen mot Italien i play off till VM 2018. När Sverige sensationellt slog ut stormakten genom att hålla nollan i 180 minuter över två oförglömliga matcher i slutet av 2017.

12 års väntan var över för Sebastian Larsson som nådde fotbolls-VM för första gången i karriären och uppfyllde en barndomsdröm.
– 96 jävla landskamper för att ta sig till ett VM, jag kan inte beskriva känslan. Det är sjukt, säger han med tårar i ögonen under intervjun efter matchen.
– Gåshud, säger en annan deltagare till honom.

”Hatten av!”

Därefter får Larsson en videohälsning från sin gamle förbundskapten Janne Andersson och då berörs 38-åringen till tårar.
– Sebastian, en fantastisk vinnarskalle. Alltid lojal och alltid hundra procent i allt han gör. En fantastisk attityd och dessutom en jävla trevlig och go kille att umgås med, säger Janne.
– Man är otroligt imponerad av karriären. Att hålla en så hög nivå hela karriären med landslaget och få toppa det med en VM-turnering. Hatten av!, säger även deltagaren Joel Lundqvist.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Sebastian Larsson, Mästarnas mästare
Sebastian Larssons vackra tårar när Sverige säkrade VM-biljetten efter att ha slagit ut Italien 2017. FOTO: SVT

Det går verkligen rakt in i hjärtat när Sebastian Larsson får blicka tillbaka på sin karriär och det är svensk spelare som förtjänar mer beröm än vad han faktiskt fått genom åren.
– Jag känner mig väldigt stolt över det jag fick uträtta under min karriär. Jag är framförallt stolt över många matcher i Premier League, många matcher i landslaget och och väldigt många år på den högsta nivån. Det är jag stolt över, sammanfattar han sin hyllningsfilm i Mästarnas mästare.

Vad tycker du om kvällens avsnitt av Mästarnas mästare? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Total gåshud av hyllningen till Tony Rickardsson i Mästarnas mästare – och nu avslöjas jättefräckisen i tv-rutan: ”Blir rörd”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev