Så hyllas Zlatan av lagkamraterna efter sin första vecka på nya jobbet.

Så hyllas Zlatan av lagkamraterna efter sin första vecka på nya jobbet.

För en dryg månad sedan blev det klart att Manchester United blir Zlatan Ibrahimovics nya klubbadress. I torsdags gjorde han sin första träning med laget och sedan dess har hyllningarna avlöst varandra. Stjärnor som Henrik Larsson, Wayne Rooney och nye tränaren José Mourinho har redan uttryckt sin glädje att få se 34-åringen i Premier League till kommande säsong.

Efter helgens debutmatch mot Galatasaray på Ullevi har hyllningskören inte svalnat av. Efter bara tre minuter slog den svenska stjärnan till med ett snyggt konstmål och efter matchen berättar spelarna om Zlatans fantastiska karisma i omklädningsrummet.
– Jag blev inte ens förvånad över målet han gjorde mot Galatasaray. Jag har följt honom under en lång tid och vet vad Ibra är kapabel till. Det är en unik möjlighet för mig att lära mig av en legendar som Zlatan. Jag hoppas att jag kan ta vara på möjligheten. Vi kommer följa Ibra, vi har en av världens bästa spelare i truppen. Han är en ledare i omklädningsrummet, säger den spanska mittfältaren Ander Herrera enligt Expressen.

I halvtid byttes den svenske anfallaren ut till förmån för den engelska supertalangen Marcus Rashford, som hade en succéartad vårsäsong i Manchester United förra året. Inte heller han skräder orden om sin nye lagkamrat.
– Vi kan definitivt lära oss alla av honom medan han är här. Vi måste ta den chansen. Det är en stor hjälp att vara med honom varje dag och det är bra att se honom både på och utanför planen. Det är mycket att lära av honom och förhoppningsvis kan jag ta några av hans matcher in till mina, berättade talangen till MUTV efter helgens match.

LÄS MER: Svennis: Zlatan kan komma tillbaka till landslaget.

ZlatanMartial

Älskar du fotboll? Gilla Sportbibeln på Facebook.