Henkes superhyllning till Zlatan inför debuten i Manchester United.

Zlatan Ibrahimovics debut i Manchester United närmar sig med stormsteg. Nu hyllas den svenske stjärnan av landslagsikonen Henrik Larsson.
– Att se honom gå till United var ett rent nöje, säger Henke i en intervju med manutd.com.

Zlatan Ibrahimovics övergång till Manchester United är en av sommarens absolut största transfers i fotbollsvärlden. En som följt turerna med spänning är landslagsikonen Henrik Larsson, som gjorde en succéartad lånesejour i Unitedtröjan 2007. Zlatan väntas göra sin första träning med Manchester United nu på torsdag och sedan debutera på lördag mot Galatasaray. Inför stjärnans intåg i den engelska storklubben hyllas han nu – av Larsson.
– Zlatan är gigantisk i Sverige. Han är nummer ett. Alla känner till honom. Det kommer vara väldigt många som är intresserade av att se honom, säger Henke i en intervju med manutd.com.

Larsson, som själv firat stora triumfer i bland annat Celtic, Barcelona och landslaget, håller Zlatan som landets bäste någonsin.
– Jag hoppas allt går bra för United förtjänar det och han förtjänar allt gott som händer honom. Han är Sveriges största spelare genom tiderna.
– En spelare som har den teknik och det kunnande han har, det är ett nöje att se på. Jag hoppas att allt går fint när han kommer till United. Förhoppningsvis kan han ta United tillbaka där man hör hemma, säger Larsson.

LÄS MER: Wayne Rooney hyllar Zlatan Ibrahimovic som en av de bästa någonsin.

Älskar du fotboll? Gilla Sportbibeln.