Radiosportens Christian Olsson slår tillbaka mot hårda VM-kritiken

Under VM har Radiosportens Christian Olsson fått utstå kritik för sina referat under VM och anklagats för att ha skrivit manus.
I en intervju med Expressen öppnar den folkkäre kommentatorn upp om kritiken – och slår tillbaka mot hatet.

Det finns få röster som är så välkända i radiosammanhang. Christian Olsson har jobbat med att kommentera i över 15 år och har genom åren stått för flera klassiska referat.

I höstas var han den som fick äran att kommentera bragdmatchen mellan Italien och Sverige på plats i Milano och under fotbolls-VM har han kommenterat flera matcher. Men då har han fått utstå kritik.

Hård kritik efter VM

När Andreas Granqvist gav Sverige ledningen mot Sydkorea kallade Olsson det för ”ett mål som får asfalten att blomma”. Och i ögonblicket Ludwig Augustinsson tryckte in 1-0 mot Mexiko utnämndes backen till ”hela världens solkatt”.

Men referaten möttes av hård kritik och Olsson anklagades för att ha skrivit manus.

Sigge Eklund anklagade honom för att vara en ”wannabe-poet” medan Filip Hammar och Fredrik Wikingsson kallade hans kommentatorstil för ”vidrig.”
– Det kan vara jäkligt jobbigt att känna att man inte får vara som man är, säger Olsson i en intervju med Expressen och berättar att han aldrig skriver manus.
– Man kan inte skriva ner det man ska säga. Som med matchen mot Italien, då hade jag i bakhuvudet det vi hade snackat om på badmintonmatchen. Det är som när man håller tal på bröllop: man säger aldrig det man har skrivit ner, men man får en ledning av det.

”Okej att vara som man är”

Christian Olsson har kommenterat mängder av mästerskap i sin tjänst på Radiosporten. Trots kritiken från flera håll under VM berättar han att han också fått väldigt många fina kommentarer. Han säger att det är ”okej att vara som man är”.

Olsson är överväldigad över den positiva responsen han har fått.
– Jag har aldrig fått så tydlig respons, så tydligt positiv respons, som i det här VM:et. Det är förbluffande många som hör av sig. De är till 90 procent positiva, och så är det annat gäng som känner: “För helvete, låt bli det där med blommorna och bina. Bollen, bollen, bollen – gick den i mål eller inte?”. Kvinnor är nästan alltid positiva till hur jag jobbar. Och de som är negativa är män, säger Olsson till Expressen.

Dela om du också tycker Christian Olsson är en fantastisk kommentator!

LÄS MER: Allt du behöver veta om fotbolls-VM 2018!

Tyske ledaren hånade Sverige i VM – nu utreds han för allvarligt brott och kan få sparken

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);