Profilens helmärkliga utspel om Zlatan Ibrahimovic och Wayne Rooney – för att slå tidernas rekord: ”Jag vill se dem i en fajt”

De var lagkamrater i Manchester United under en säsong.
Nu kommer ett högst oväntat förslag till Zlatan Ibrahimovic och Wayne Rooney.
– Jag vill se Zlatan mot Rooney i en fajt, säger förre boxaren Paul Malignaggi.

Förra året tog Zlatan Ibrahimovics långa fotbollskarriär slut och efter många spekulationer tackade han ja till nytt jobb i slutet av 2023. ”Ibra” valde att stanna kvar i Milan och ta sig an det nya uppdraget som rådgivare till klubbens amerikanska ägare.

Förslag till Zlatan

42-årige Zlatan har också många andra projekt vid sidan om ledarrollen för att hålla sig sysselsatt efter spelarkarriären. Men nu kommer det högst oväntade förslaget till svenske världsstjärnan.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
240107 Zlatan Ibrahimovic of AC Milan during the Serie A match between Empoli and AC Milan on January 7, 2024 in Empoli. Photo: Image Photo / Bildbyrån

Det är förre boxaren Paul Malignaggi, som numera är boxningsanalytiker, som vill se Ibrahimovic kliva in i ringen för en sensationell boxningsmatch – mot Wayne Rooney(!).

Fajt mot Rooney

Engelsmannen har haft en brokig tid efter att ha avslutat fotbollskarriären 2021. Den förre målkungen har försökt slå igenom som tränare men fick nyligen sparken i Birmingham efter bara några månaders anställning.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, Wayne Rooney, Manchester United
160819 Manchester Uniteds Zlatan Ibrahimovic och Wayne Rooney under fotbollsmatchen i Premier League mellan Manchester United och Southampton den 19 augusti 2016 i Manchester. Foto: Niklas Larsson / kod NL / 44111

Nu kommer nya uppgifter om att ”Wazza” faktiskt har varit i förhandlingar om att göra boxningsdebut. Malignaggi erkänner nu att Rooney skulle klara sig bra som professionell boxare och att en match mot just Zlatan skulle gå till historien.
– Jag gillar idén, Wayne har alltid varit en fysisk forward. Rooney har fysiken och färdigheterna då han är väldigt starka och atletisk. Han är också ett stort boxningsfan, när jag träffade honom så visste han direkt vem jag var. Det finns några fotbollsspelare som verkligen skulle klara sig i ringen och det är Wayne Rooney, Romelu Lukaku och Zlatan Ibrahimovic. Så jag gillar det, säger Paul Malignaggi i en intervju med Lord Ping.

LÄS MER: Vackra avslöjandet om Zlatan Ibrahimovic – som verkligen säger allt om den tidigare fotbollsstjärnan: ”Fint att se”

”Slå alla rekord”

Ibrahimovic och Rooney spelade ihop i Manchester United under en säsong och en match mellan de gamla lagkamraterna hade slagit alla försäljningsrekord och lockat miljontals tittare.
– Rooney borde göra som Jake Paul och börja med att boxas mot en annan fotbollsspelare. Jake Paul började med att möta pensionerade NBA-spelare för att inte gå rakt in i ringen mot en professionell boxare. Om Rooney ska välja en annan fotbollsspelare så borde det bli Zlatan. Det skulle lätt slå alla möjliga slags rekord, en miljon hade lätt köpt ”pay-per-view”-biljetter för att se en sån match, säger den förre boxaren i intervjun.
– Tänk på marknadsföringen, med videor från deras fotbollskarriärer och du kan lätt sälja in dem som fajters. Wayne mot Zlatan skulle jag verkligen vilja se.

Wayne Rooney är uppvuxen i en boxningsfamilj medan Zlatan Ibrahimovic ofta har pratat om att han tävlade i taekwondo som ung. Svensken har dessutom ofta varit och tittat på UFC-galor live.

Skulle du vilja se en boxningsmatch mellan ”Ibra” och Rooney? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev