Fina avslöjandet om Zlatan Ibrahimovic – som verkligen säger allt om den tidigare fotbollsstjärnan: ”Fint att se”

Många historier har berättats om Zlatan Ibrahimovic genom åren.
Den här är en av de finaste.
– Det var fint att se vilken kärlek och respekt han hade för sina fans, säger Brendan Hannan, som jobbade nära ”Ibra” i LA Galaxy, till Expressen.

Efter en lång och fin fotbollskarriär valde Zlatan Ibrahimovic förra året att lägga skorna på hyllan. 42-åringen har en riktig legendstatus både innanför och utanför Sveriges gränser, och ses som en av de bästa svenska spelarna någonsin.

Oväntade klubbytet

Under sin karriär spelade Ibrahimovic i många olika klubbar. Ett utdrag ur hans klubb-CV är Paris Saint-Germain, Manchester United, FC Barcelona och Juventus. ”Ibras” sista klubb var AC Milan, som han gjorde två sejourer i, och som han nu arbetar för.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan "Ibra" Ibrahimovic, fotboll, LA Galaxy, MLS
190413 Zlatan Ibrahimovic of LA Galaxy during the MLS regular season football match between LA Galaxy and Philadelphia Union on April 13, 2019 in Los Angeles. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87922

Det kanske mest oväntade klubbytet från Zlatans sida var när han lämnade United för LA Galaxy i den amerikanska högstaligan. Men våren 2018 stod det klart att Ibrahimovic skulle ta sitt pick och pack och lämna Manchester för värmen och glamouren i ”City of Angels”.

Zlatans fina gest

En av de första som fick veta att Ibra skrivit på för en flytt till LA Galaxy var klubbens dåvarande biträdande marknadschef Brendan Hannan. Amerikanen minns kaoset som uppstod när de skulle spela in Zlatans presentationsvideo, då de behövde få tag på ett lejon (ett djur som Ibrahimovic har refererat till sig själv som) i sista stund.
– Jag gick upp mitt i natten i Kalifornien och ringde en djurpark och berättade att vi behövde ett lejon till Zlatan, berättar Hannan med ett skratt för Expressen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan "Ibra" Ibrahimovic, fotboll, LA Galaxy, MLS
230604 Zlatan Ibrahimovic of AC Milan during his honoring after the Serie A football match between AC Milan and Hellas Verona on June 4, 2023 in Milan. Photo: Matteo Gibraudi / BILDBYRÅN / kod XZ / XZ0108

På väg till fotostudion i Manchester passerade Ibra en skola. På skolgården stod en pojke som inte kunde tro sina ögon när fotbollsstjärnan kom förbi. Då bestämde sig Ibrahimovic för att lejonet fick vänta.
– Pojken stirrade och frös som till is för han visste inte vad han skulle göra. Jag minns hur Zlatan stannade upp, ropade ”grabben, kom hit!” och sedan skrev han både autograf och tog bilder med honom. Det var fint att direkt se vilken kärlek och respekt han hade för sina fans. Att han verkligen såg det där barnet, säger Brendan Hannan till kvällstidningen.

LÄS MER: Kändiskockens oväntade hyllning av Zlatan Ibrahimovic – säger nu det alla tänker om ”Ibra”: ”Han är allt”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev