Kändiskocken Marcus Samuelssons oväntade hyllning av Zlatan Ibrahimovic – säger nu det alla tänker om ”Ibra”: ”Han är allt”

Zlatan Ibrahimovic har hyllats av många genom åren.
Nu kommer ännu en hyllning – från ett oväntat håll.
– Det Zlatan representerar är bortom fotboll, säger kändiskocken Marcus Samuelsson i programmet ”Kickin’ it”.

I juni la Zlatan Ibrahimovic fotbollsskorna på hyllan, men innan dess hade han en otrolig fotbollskarriär. ”Ibra” vann hela tolv guldbollar genom åren och ses som – om inte den bästa – en av de bästa svenska fotbollsspelarna genom tiderna.

Beyonce-jämförelse

Spel i flera av de största klubbarna, tolv ligatitlar, och 121 matcher i det svenska landslaget och mycket mer gör att man kan sammanfatta Zlatans karriär till en mycket lyckad sådan. Men det var inte alla som alltid trodde att Ibra skulle lyckas. Som ung, kaxig kille med tuffa ekonomiska förutsättningar var oddsen emot honom.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, Marcus Samuelsson, fotboll
230604 Zlatan Ibrahimovic of AC Milan during his honoring after the Serie A football match between AC Milan and Hellas Verona on June 4, 2023 in Milan. Photo: Matteo Gibraudi / BILDBYRÅN / kod XZ / XZ0108

Men Zlatan kom ut på andra sidan, och har hyllats stort för det. Även av kändiskocken Marcus Samuelsson när han i ett program fick frågan om Ibra är älskad i Sverige.
– Självklart, av halva befolkningen. Den andra halvan – de förstår inte grejen. Det är nästan som att fråga ”gillar du Beyonce”. Det är bortom musik, och det är bortom fotboll, det är ett kulturellt fenomen. Eftersom att han har invandrarbakgrund representerar han mer än sport. Du kan inte se Zlatan som bara en idrottsman, säger Samuelsson i CBS-programmet ”Kickin’ it”.

Ibrahimovic hyllas

Den svensk-amerikanska kocken får också frågan hur Henrik Larsson står sig bland det svenska folket.
– Alla svenskar älskar Henrik, för han var en fantastiskt fotbollsspelare och han stannade i det facket av att vara en fantastiskt fotbollsspelare och pratade inte om så mycket annat. Han gav dem så många fina stunder, men Zlatan verkar på en helt annan nivå. För barn med invandrarbakgrund är han allt, för han gav dem en identitet på ett sätt som är svårt att förklara – det är bortom fotboll, säger Marcus Samuelsson i intervjun.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, Marcus Samuelsson, fotboll
Marcus Samuelsson attends the 7th annual Blue Jacket Fashion Show, in support of prostate cancer awareness, at Moonlight Studios on Wednesday, Feb. 1, 2023, in New York. (Photo by CJ Rivera/Invision/AP) NYCR202

Zlatan fostrades i Malmö FF och har hemma i Rosengård invigt ”Zlatan Court”. Ibrahimovic har gjort flera välgörenhetsarbeten, men Samuelsson förväntar sig att det snart blir fler.
– Att komma från en tuff bakgrund och ändå lyckas… Ge det tio år så kommer Zlatan komma tillbaka lite mer och göra mer välgörenhetsarbete förhoppningsvis, och då tror jag att det kommer nå den där mer älskade nivån. Just nu är hans mentalitet fortfarande som en spelares.

LÄS MER: Marcus Allbäcks brutalt ärliga ord om Zlatan Ibrahimovic – avslöjar sanningen om deras relation: ”Helt felaktigt”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev