Profilen avslöjar nu sina ord i halvtid – efter att ha bråkat med Zlatan på planen: ”Grabbar, ni måste...”

Profilen avslöjar nu sina ord i halvtid – efter att ha bråkat med Zlatan på planen: ”Grabbar, ni måste…”

Mark van Bommel var känd som en bråkstake.
Men till och med han var rädd när han bråkade med Zlatan Ibrahimovic.
– Under halvtidspausen bad jag mina lagkamrater om hjälp, säger han.

Zlatan Ibrahimovic har inte bara gjort sig känd som en av världens bästa och största fotbollsspelare tack vare sina mängder av mål eller assist. Ibrahimovic har även gjort sig ett namn som en kaxig spelare, och lite av en bråkstake, som aldrig är rädd för att försvara sig på planen.

Avslöjar bråket

Det har lett till mängder av rubriker under åren – inte alltid smickrande – om framför allt bråk med såväl lagkamrater som motståndare. Och det är förståeligt om det inte är det lättaste som finns i världen, att bråka med Ibrahimovic, med tanke på hans ruggiga vinnarskalle blandat med en sanslös fysik.

Zlatan Ibrahimovic, Sverige
200213 Zlatan Ibrahimovic of AC Milan ahead of the Italian cup match between AC Milan and Juventus on February 13, 2020 in Milano. Foto: Matteo Gribaudi / BILDBYRÅN

Nu avslöjar Mark van Bommel, som själv var känd som en kraftfull bråkstake, att till och med han fruktade Zlatan under en match. Den före detta mittfältaren berättar att han, under en match mot Sverige 2010, hamnade i bråk med Ibrahimovic.

Orden till lagkamraterna

Van Bommel fick i halvtid vädja till sina lagkamrater om hjälp, för att han fruktade vad som skulle hända om bråket eskalerade.

– Under halvtidspausen sa jag till mina lagkamrater: ’Grabbar, ni måste hjälpa mig för Zlatan kommer sparka ner mig. Till och med jag var rädd, säger Bommel enligt Fotbollskanalen.

101012 Fotboll, EM-Kval, Holland – Sverige A: Mark van Bommel, Holland vill snacka med Zlatan Ibrahimovic, Sverige © Bildbyrån

Kort efter mötet mellan de båda lagen så korsades dock van Bommels och Zlatans öden igen – denna gång av en helt annan anledning. Enligt nederländaren så ska nämligen Milans dåvarande president, Adriano Galliani, ha frågat Zlatan om svenskens åsikt angående just van Bommel, som då tillhörde Bayern München. Kort därpå blev de båda lagkamrater.

– Zlatan svarade: ”Köp honom. Han är bra för vårt lag, det är en spelare som är jobbig för motståndaren. Jag spelar hellre med honom än mot honom”, säger Mark van Bommel.

LÄS MER: Manchester United-fansens stora raseri – efter Zlatans(!) hyllning på Instagram: ”Nu har du fel!”

Få våra nyhetsbrev!