Peppe Engs vackra hyllning till bortgångne vännen Peter Antoine – som berör alla: ”Han mådde inte bra”

Peter Antoine har tragiskt gått bort.
Nu sörjs han av vännen och gamla kollegan Peppe Eng.
– Han kunde framstå som en elak jävel men det var han inte, säger TV4-profilen till SportExpressen.

Svensk fotboll är i stor sorg efter beskedet att tränar- och tv-profilen Peter Antoine somnat in. Han blev 79 år gammal och gick bort under natten till torsdagen i sviterna av en lunginflammation.

Peter Antoine död

Antoine föddes i Tyskland men blev en stor profil inom svensk fotboll som tränare för flera olika lag under många år. Han blev en omtyckt expert i TV4:s fotbollssändningar och gjorde programmet ”Tipslördag” tillsammans med Peppe Eng.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Peter Antoine, fotboll
040520 Fotboll, Division 2, Malmö Anadolu BI (MABI): Peter Antoine, tränare (Hällevik) © Bildbyrån – 27531 D

Nu minns mångårige TV4-programledaren sin bortgångne kollega och kamrat med värme.
– Han var en vännernas vän, säger Peppe Eng till SportExpressen.
– Vi hade jävligt roligt ihop när vi jobbade, men också efteråt. Jag har besökt honom efter tv-jobbet när han satt där i Hällevik och kom ingenvart och mådde väldigt dåligt av det. Han gillade att vara ute bland folk och slänga käft. Det var ett hårt slag mot honom.

Peppes hyllning

Under slutet av livet blev Peter Antoine rullstolsburen efter att ha tvingats amputera sitt högra ben. Eng erkänner att Peter hade det svårt i vardagen men han höll ofta problemen inom sig.
– Han mådde inte så bra, jag vet inte hur han hade det hemma men det tog honom hårt att han inte kunde komma ut som förr. Han brukade se Mjällbys hemmamatcher och satt på läktaren och hade synpunkter om allt och alla. Det kunde han inte göra på slutet och det gjorde honom ont. Han berättade inte allt och höll en god min, men jag förstår att det inte varit så lätt, berättar Peppe i intervjun.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Peppe Eng, TV4
131111 Peter Eng (Peppe eng) delade ut priset Årets Målvakt under Fotbollsgalan den 11 november 2013 i Stockholm. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN / kod ALE / 82584

Peppe Eng kommer alltid att minnas sin vän och vilket avtryck som Peter Antoine gjorde i tv-rutan.
– Han var väldigt burdus i sin framtoning. Han kunde framstå som en elak jävel men det var han inte. Det kom inte alltid fram, men han hade ett gott hjärta, säger han till kvällstidningen.
– Det är nog några år sedan, men vi pratade i telefon ibland. Han blev väldigt glad när man ringde honom på födelsedagarna.

Dela artikeln för att minnas en av svensk fotbolls stora profiler i Peter Antoine!

LÄS MER: Nu avslöjar Peppe Eng sanningen – nästan 30 år efter TV4:s omtalade nakenbild: ”Det blev ett ramaskri”