Nu avslöjar Peppe Eng sanningen – nästan 30 år efter TV4:s omtalade nakenbild: ”Det blev ett ramaskri”

TV4Sporten hade premiär dunder och brak.
Man presenterade sig med en omtalad, avklädd bild – som nu Peppe Eng avslöjar sanningen om.
– Det var väl Jihdes idé?, säger han.

I år firar tv-kanalen TV4 30 år, och en hel del handlar just nu om nostalgi på kanalen. Därför var, i veckan, Peppe Eng och Patrick Ekwall, två folkkära, före detta, TV4-profiler på plats på programmet ”Efter Fem” för att prata om sporten i kanalen.

Omtalade nakenbilden

TV4 hade premiär 1990, men sportsändningarna startade några år senare, och man gjorde verkligen allt för att slå igenom med sina dagliga sändningar. När man presenterade sig för världen, och visade upp sin nya redaktion, så gjorde man det med en omtalad bild.

Foto: TV4

Där stod bland andra Peppe Eng, Patrick Ekwall och Peter Jihde – helt barbröstade.

– Tanken med sporten var att vi skulle utmana, vi skulle vara fräcka och vi skulle sticka ut. Och det gjorde vi med den här nakenbilden när vi presenterade oss själva, säger Peppe Eng i programmet, och berättar om reaktionerna:

– Det blev ju ett ramaskri från början.

Avslöjar bakgrunden

Patrick Ekwall berättar om bilden:

– Vi var på fotografering, och då säger fotografen, någon tjej från marknadsavdelningen: ”kan ni inte ta av er på överkroppen?”. Hade man gjort det idag hade kanske någon hade tvekat, men nu var det att alla bara tog av sig, säger han.

Foto: Bildbyrån

Men där går åsikterna isär. Medan Ekwall menar att det var marknadsavdelningens idé så säger Peppe Eng att det snarare var Peter Jihdes(!) idé. Efter en stunds fundering så går Ekwall med på att ”det kan ha varit Jidhe”.

– När vi anställde de här gökarna, Jihde och alla… det var folk som kom med fräscha idéer och ingen var rädd för någonting. Det fanns liksom ingen limit. Sporten skulle tas på allvar, men vi skulle sticka ut, säger Eng.

Se hela klippet HÄR:

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!