Olof Lundhs tydliga oro för Kim Källström i landslaget – TV4-profilens allvarliga varning: "Ingen kan påstå det"

Olof Lundhs tydliga oro för Kim Källström i landslaget – TV4-profilens allvarliga varning: ”Ingen kan påstå det”

Kim Källström är ny fotbollschef i svenska landslaget.
Nu uttrycker Olof Lundh sin oro för rekryteringen till Blågult.
”Han har egentligen aldrig haft ett vanligt jobb”, skriver TV4-profilen i en krönika.

Svensk går in i en oviss framtid men en hel del förändringar som väntar. Svenska herrlandslaget har missat två raka mästerskap och förbundskapten Janne Andersson har fått lämna jobbet.

Chefen Källström

Svenska damlandslaget må vara världsetta just nu nu men har också missat sommar-OS och flera röster har höjts för att man halkar efter i utvecklingen. Det behöver ske en stor ombyggnation hos Svenska Fotbollförbundet, SvFF, och flera nya namn kommer att komma in.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Kim Källström, fotboll
231206 Kim Källström under en presskonferens anordnad av Svenska Fotbollförbundet den 6 december 2023 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / kod JZ / JZ0464

På onsdagen kom det allra första beskedet att förre landslagsspelaren Kim Källström får toppjobbet som fotbollschef. 41-åringen, som just nu är expert i TV4, får det stora ansvaret att leda A-landslagen och spelarutvecklingen på förbundsnivå.

Olof Lundhs oro

Ett riktigt drömjobb och en mycket utsatt position som ansvarig för att vända den dystra trenden i Blågult. Källström gjorde 131 A-landskamper, representerade Sverige i fem mästerskap och var utlandsproffs i 14 år med spel i storklubbar som Lyon och Arsenal.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Olof Lundh, fotboll
230112 Olof Lundh from TV4 during the international friendly football match between Sweden and Iceland on January 12, 2023 in Faro. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / COP 234 / JZ0312

Men trots hans gedigna meritlista så är ändå TV4-kollegan Olof Lundh oroad över landslagets rekrytering av den förre mittfältaren.
”Han sitter på ett starkt CV på de flesta områden när han blir fotbollschef. Vi kan dock inte runda att Källström aldrig haft ett chefsuppdrag. Aldrig lett personal. Egentligen aldrig haft ett vanligt jobb. Att vara lagkapten i en konkurrensutsatt verksamhet förbereder en för en typ av verklighet, men att leda en fotbollsavdelning på fotbollsförbundet är en helt annan utmaning”, skriver han i en krönika på Fotbollskanalen.

”På djupt vatten”

Lundh hoppas så klart att det ska bli succé för Källström i landslaget och han är full av beundran för honom som person. Men höjer ändå ett varningens finger för framtiden.
”Min respekt för Källström är stor och även för hans kunnande och det kan bli en lyckad utnämning. Ingen tvekan om att han kommer att göra allt för att räta upp svensk fotboll, och där han hade en nykter och vettig syn på nuläget, men generalsekreterare Andrea Möllerberg är offensiv i en delvis oprövad rekrytering”, skriver krönikören i sin analys.
”Svensk fotboll hoppar i på det djupa med Kim Källström och sedan lär vi upptäcka om han kan simma eller ej i efterhand. Vad jag tror? Lutar mer åt att han kan simma men att det kan bli några kallsupar på vägen. Internt undrar en del vad han kan om damfotboll och flera pekar på bristen av chefserfarenhet. Källström har onekligen en del att bevisa”.

LÄS MER: Olof Lundh säger det som alla måste höra när Caroline Seger avslutar landslagskarriären: ”Jag hoppas att…”

Valet av Kim Källström som ny fotbollschef ser Lundh som uppfriskande och vågat. Dessutom kommer den förre tv-experten in med ett stort kontaktnät inom fotbollsvärlden.
”Kim Källström känner många gamla spelare och ledare som han stött på under den långa karriären. Klart att han har kontakter och även om han erkände att det är speciellt att kunna plocka in tidigare lagkompisar verkade han inte rädd för det. Fotbollschef Källström kan redan nu sätta en stark prägel på svensk fotboll när han är med och tar in nya nyckelpersoner”, skriver TV4-journalisten Olof Lundh på fotbollssajten.
”Ingen kan påstå att det inte blir spännande att följa fotbollsförbundet och landslagen framöver.”

Håller du med Olof Lundh om Kim Källström? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev