Olof Lundh säger det som alla måste höra när Caroline Seger avslutar landslagskarriären: "Jag hoppas att..."

Olof Lundh säger det som alla måste höra när Caroline Seger avslutar landslagskarriären: ”Jag hoppas att…”

Hon är av svensk fotbolls största i modern tid.
Caroline Seger kommer att vara saknad i landslaget.
Nu säger Olof Lundh det som alla måste höra om Seger.

Sveriges mesta landslagsspelare genom tiderna tackar nu för sig. 38-åriga Caroline Seger lämnar Blågult efter hela 18 år och imponerande 240 landskamper för svenska A-landslaget.

Seger tar farväl

Hela 14 mästerskap har det blivit sedan debuten i EM 2005 och hon har varit med om att bärga två OS-silver och tre VM-brons i landslagströjan. Seger har inte alltid varit bäst men så oerhört viktigt hon varit som lagkapten och ankare på mittfältet under en lång, lång tids trogen tjänst.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Caroline Seger, fotboll
210921 Caroline Seger of Sweden celebrate with Sofia Jakobsson and Fridolina Rolfö after the 3-0 goal during the FIFA Women’s World Cup Qualifier football match between Sweden and Georgia on September 21, 2021 in Göteborg. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / COP 200 / CS0214

Caroline har alltid ställt upp, gett sitt yttersta och visat sitt stora hjärta både på och vid sidan av planen. Det är en av svensk fotbolls riktigt stora spelare som nu lägger ned sin landslagskarriär.

Lundhs hyllning

TV4-profilen Olof Lundh som länge bevakat landslagsfotbollen säger nu det som alla måste höra om Caroline Seger och hennes avtryck på det svenska damlandslaget.
”Vi ska komma ihåg att utvecklingen i damfotbollen under 2000-talet varit enorm. Kvaliteten, tempot och tekniken har utvecklats snabbt. Trots det har Seger mäktat med att vara relevant och tongivande när svenska landslaget allt som oftast hängt med i världseliten. Det visar på en inställning och en mental styrka ovanpå talangen och kunnandet”, skriver han i sin krönika på Fotbollskanalen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Olof Lundh, fotboll
220708 Olof Lundh of Swedish broadcaster TV4 during a training session with the the women’s Swedish national football team during the UEFA Women’s Euro 2022 Championship on July 8, 2022 in Sheffield. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / LT0359

Det är inte bara vad hon uträttat på fotbollsplanen som Seger kommer att bli ihågkommen för, utan även hennes outtröttliga vilja vid sidan av.
”Trots insatserna som spelare är det alla kamper vid sidan av planen parallellt med spelarkarriären som imponerar mest. Hon lärde sig snabbt efter några kaxiga utspel inför EM 2005 hur man ska agera medialt, och har därefter varit en ledstjärna för svensk damfotboll. Framför allt har hon aldrig varit rädd för att storma upp på barrikaderna med en fana i näven – och verkligen ta strid för rättigheter”, skriver Lundh i sin hyllning.
”En av svensk fotbolls viktigaste spelare och personer genom alla tider. Caroline Seger har vågat gå emot och säga saker högt och tydligt utan att darra på stämman. I medier och internt i fotbollsrörelsen. Det är aldrig bekvämt och det har hon fått känna på mer än en gång”.

LÄS MER: Olof Mellberg bryter tystnaden efter alla rykten – ger nu besked om att ersätta Janne Andersson: ”Det är konstigt”

Även om hon kanske inte fick det perfekta slutet då Sverige just missat sommar-OS för första gången på damsidan. Eller den där hemska straffmissen i OS-finalen 2021 kommer att leva kvar länge i svenskarnas minne – så ska landslagskaptenen vara oerhört stolt över vad hon har åstadkommit.
”Caroline Seger kan titta tillbaka på en landslagskarriär utan motstycke i svensk fotbolls historia. Klart att hon slutar på topp på många sätt och även om straffen i Tokyo säkert smärtar för evigt finns det få som kan axla det ansvaret som Caroline Seger”, erkänner TV4-journalisten.
”Hon kommer att vara saknad kring landslaget, men det är idrottens obönhörliga rörelse framåt som innebär att även Segers tid var utmätt. Hoppas bara att svensk fotboll på något sätt tar vara på kunskaperna, erfarenheterna, modet och förmågan att ta sig upp på barrikaderna i de viktiga frågorna”.

Vad tycker du om att Caroline Seger avslutar landslagskarriären? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev