Olof Mellberg bryter tystnaden efter alla rykten – ger nu besked om att ersätta Janne Andersson: "Det är konstigt"

Olof Mellberg bryter tystnaden efter alla rykten – ger nu besked om att ersätta Janne Andersson: ”Det är konstigt”

Olof Mellberg lyckades hålla kvar Brommapojkarna.
Samtidigt som han omgärdas av rykten att ta över Sverige A-landslag.
Nu bryter den förre landslagskaptenen tystnaden om att bli Janne Anderssons ersättare.

Allsvenska kvaldramat blev aldrig särskilt spännande i år. Då allsvenska Brommapojkarna fullständigt körde över Utsikten från Superettan med hela 7-0 i första matchen.

Rykte om Mellberg

Returmötet i Stockholm blev visserligen dramatiskt av ett långt strömavbrott men BP kunde enkelt hålla ut 0-0-resultatet och säkra fortsatt spel i Allsvenskan. Det var väl allt för skönt då laget bara lyckades mäkta med sju poäng på de sista tio matcherna i serien och därmed sjunka som en sten i tabellen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Olof Mellberg, BP
230721 Brommapojkarnas tränare Olof Mellberg under presskonferensen efter fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Brommapojkarna och Hammarby den 21 juli 2023 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN / COP 106 / AE0112

Tränaren Olof Mellberg kan därför andas ut efter en säsong som började så bra i våras men blev panikartad efter sommaren. Samtidigt som han själv har omgärdats av rykten att bli ny svensk förbundskapten för A-landslaget.

Ersättare till Janne

Janne Andersson har tackat för sig och flera namn har pekats ut som möjliga ersättare i ”Blågult”. Nu bryter Mellberg tystnaden och ger sina första ord om att möjligen ta över svenska herrlandslaget.
– Jag har inte haft någon kontakt med förbundet än. Det har varit fullt fokus här på BP, erkänner han i en intervju med Dagens Nyheter.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Janne Andersson, Sverige
231119 Head coach Janne Andersson celebrates after the UEFA Euro Qualifier football match between Sweden and Estonia on November 19, 2023 in Stockholm. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / kod JZ / JM0544

Mellberg gjorde 117 landskamper för Sverige och var länge lagkapten i landslaget som den givne försvarsgeneralen. Nu ställs han mot väggen om att återvända till Blågult igen, som förbundskapten den här gången.
– Det blir hypotetiskt. Jag vill sätta mig ner med BP. Vi har inte kunnat göra det och summera, blicka framåt eller göra någonting egentligen. Det blir en konstig situation när man är i det här läget och inte vet serietillhörighet, säger han i intervjun direkt efter kvalmatcherna.
– Så jag vill sätta mig ner med BP. Det gäller truppen också. Det är många som rycker i våra spelare, som har otroligt bra säsonger bakom sig, och det vet vi. Det blir fokus de närmsta dagarna.

LÄS MER: Fotbollsvärlden i sorg: Supporter sköts av polis i VM-kvalet

Men han är högst medveten om att han är namn som finns med i diskussionen som ny förbundskapten i A-landslaget och är självklart smickrad.
– Absolut, det är jättekul så klart, säger 46-åringen.

Vem tycker du ska bli ny förbundskapten? Dela artikeln och säg din åsikt!