Lagkamraten avslöjar det som Zlatan Ibrahimovic aldrig vågat berätta själv – så lurade Ibra polisen med tre ord

Lagkamraten avslöjar det som Zlatan Ibrahimovic aldrig vågat berätta själv – så lurade Ibra polisen med tre ord

Zlatan Ibrahimovic har haft en alldeles strålande karriär.
Men det finns mycket som han aldrig har berättat.
Nu avslöjar en gammal lagkamrat hur ”Ibra” lurade polisen med tre listiga ord.

Det finns få fotbollsspelare som upplevt lika mycket som Zlatan Ibrahimovic gjort under spelarkarriären. Han spelade fotboll under fyra olika decennier och har representera flera av världens allra största klubbar fram till att han la skorna på hyllan som 41-åring.

Zlatans karriär

”Ibra” slog igenom som en riktig supertalang i Malmö FF, slog svenskt transferrekord och flyttade ut i Europa med Ajax som första anhalt. Sedan började de riktigt stora giganterna höra av sig och karriären fortsatte vidare till Juventus, Inter, Barcelona, Milan, PSG, Manchester United, Los Angeles Galaxy och slutligen Milan igen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, fotboll
090608 Fotboll, Sverige A, träning: Zlatan Ibrahimovic skrattar, skratt, leende. © Bildbyrån – 56048

Så många titlar som han vunnit, så många rekord han slagit och så mycket han fått vara med om genom åren har redan räckt till böcker, dokumentärer och filmer om hans karriär och liv. Men det finns fortfarande en hel del okända historier som han själv aldrig har berättat om.

Lurade polisen

Framförallt från hans yngre dagar då Zlatan var mycket mer av en ”bad boy” inom fotbollsvärlden. Gamla lagkamraten Andy van der Meyde, som spelade med Ibrahimovic i Ajax under början av 2000-talet, kommer särskilt ihåg ett kärt minne med svensken.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, fotboll
020917 Fotboll, Champions League: Andy van der Meyde och Zlatan Ibrahimovic, Ajax, jublar. © Bildbyrån – Cop 30

När nederländaren får en fråga om att berätta något som vi svenskar inte vet om Zlatan Ibrahimovic så minns han hur lagkamraten lurade polisen i Amsterdam med tre listiga ord.
– Vi var bra vänner på den tiden. Jag minns att Zlatan just hade köpt en ny Mercedes SL. Vi var ute och körde i Amsterdam, vi åkte lite för snabbt och polisen stoppade oss, berättar van der Meyde i en intervju med Svenska Fans.
– Då sa bara Zlatan till polisen: ”Det var inte jag som körde för snabbt, det var bara motorn som ni hörde”. Polisen kunde inte säga någonting heller för de hade inte mätt hans hastighet. Så Zlatan kom undan med att säga att det berodde på motorn. Polisen lät oss gå. Det glömmer jag aldrig, säger han med ett leende.

Visst säger det här en hel del om Zlatan? Dela artikeln och säg vad du tycker!

LÄS MER: Janne Andersson avslöjar hemliga historien om Zlatan Ibrahimovic – som säger allt om ”Ibra”: ”Gick fram till…”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev