Janne Andersson avslöjar hemliga historien om Zlatan Ibrahimovic – som säger allt om "Ibra": "Gick fram till..."

Janne Andersson avslöjar hemliga historien om Zlatan Ibrahimovic – som säger allt om ”Ibra”: ”Gick fram till…”

Janne Andersson är inte längre svensk förbundskapten.
Då avslöjar han en ny historia om Zlatan Ibrahimovic.
– Det visar hans intresse, nyfikenhet och professionalitet, säger Janne enligt Fotbollskanalen.

Efter över sju år som förbundskapten har Janne Andersson nu lämnat posten. Även Peter Wettergren har tackat för sig som assisterande förbundskapten. De båda tackades av i samband med Sveriges sista EM-kvalsmatch mot Estland.

Jannes hyllning

De senaste par åren har kantats av sämre resultat och missnöje hos det svenska folket över hur landslaget har presterat. Janne själv har erkänt att han inte är nöjd med de senaste två åren. Men vi kommer aldrig glömma resorna under EM 2020, och framförallt VM 2018 i Ryssland.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Janne Andersson, Sverige
231122 Sveriges förbundskapten Janne Andersson under en pressträff den 22 november 2023 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / kod JZ / JZ0455

Nu inleds en ny era i det svenska herrlandslaget. Kanske med Zlatan Ibrahimovic inom det svenska fotbollsförbundet? Det vill i alla fall Janne Andersson se.
– Jag tycker svensk fotboll ska ta del av hans erfarenhet. Det tycker jag vore bra. Sen på vilket sätt eller hur, det vill inte jag lägga mig i. Och om han själv vill har jag ingen aning om. Men att svensk fotboll ska försöka få med honom på något sätt, det hoppas jag att man gör. Han vet hur det fungerar, säger Janne enligt Fotbollskanalen.

Zlatan imponerade

Janne lyfter också en gång som Zlatan har visat upp fint ledarskap och professionalitet. När Sverige hade spelat två VM-kvalsmatcher och en träningsmatch mot Estland skulle avsluta landslagssamlingen.
– Då kunde det lätt blivit så att vissa åkt hem till sina klubbar. Men han frågade över huvud taget inte om att få åka och även om det absolut inte var aktuellt för honom att spela den matchen så gick han fram till Lasse Jacobsson (motståndaranalytiker) under sista träningen inför matchen mot Estland. Han ville veta hur Estland spelar, säger han till fotbollssajten.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Janne Andersson, Zlatan Ibrahimovic, Sverige
211114 Head coach Janne Andersson and Zlatan Ibrahimovic of Sweden during the FIFA World Cup Qualifier football match between Spain and Sweden on November 14, 2021 in Seville. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / JM0228

Den numera före detta förbundskaptenen blev väldigt imponerad av Ibrahimovics initiativ.
– Vi skulle alltså spela en träningsmatch mot Estland och han var den som var mest nyfiken på motståndet. Det visar hans intresse, nyfikenhet och professionalitet. Det finns många sådana ”stories” jag skulle kunna berätta, men de är mer personliga, om hur han bidrog på olika sätt, säger Janne.

LÄS MER: Olof Lundhs stenhårda kritik efter Janne Anderssons stora avsked till svenska landslaget: ”Det är sorgligt”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev