Här är Zlatan Ibrahimovics ord till Janne Andersson efter avskedet – helsköna piken som får alla att skratta: "Du vet"

Här är Zlatan Ibrahimovics ord till Janne Andersson efter avskedet – helsköna piken som får alla att skratta: ”Du vet”

Janne Andersson har gjort sin sista landskamp som förbundskapten för det svenska landslaget.
Då hyllas han av Zlatan Ibrahimovic.
– Framtiden ser ljus ut, säger ”Ibra” i ett klipp på landslagets Instagram.

Under söndagen spelade Sverige mot Estland på Friends Arena i den avslutande EM-kvalsmatchen. Det har under en lång tid stått klart att Sverige inte kommer kvalificera sig till nästa sommarens mästerskap. Det har under ungefär lika lång tid stått klart att söndagens landskamp skulle bli Janne Andersson och Peter Wettergrens sista som förbundskaptener.

Janne och Peter

Janne och Peter tog Sverige till en kvartsfinal i VM 2018 och åttondelsfinal i EM 2020. Men på senare tid har landslaget gått sämre, och Sverige har missat de två senaste mästerskapen (VM 2022 och EM 2024). Efter sju år i landslaget har duon nu tackats av och är arbetsbefriade.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, Janne Andersson, Sverige
230324 Head coach Janne Andersson and Zlatan Ibrahimovic of Sweden during the UEFA Euro Qualifier football match between Sweden and Belgium on March 24, 2023 in Stockholm. Photo: Johanna Säll / BILDBYRÅN / kod JL / JL0340

Efter söndagens landskamp hyllades Janne och Peter av publiken och Svenska Fotbollförbundet. I sociala medier hyllades de båda också av ett flertal gamla och aktiva spelare, bland annat Zlatan Ibrahimovic.
– Peter, jag vill bara säga ett stort grattis till det du har tillfört till landslaget. Du har bidragit med mycket även om du inte synts till i varje stund. Du jobbar i bakgrunden och du gör ett fantastiskt jobb, du har gjort ett fantastiskt jobb. Jag är tacksam att jag lärt känna dig, du har en fotbollshjärna som få andra har, säger ”Ibra” i en video på landslagets sociala medier, som kan ses nedan.

Zlatans pik

Zlatan slutade i landslaget innan Janne Andersson tillsattes som förbundskapten. När Ibrahimovic inte var med i landslaget riktade han skarp kritik mot Janne och hans trupputtagning i en intervju med Expressen. Men när Ibra sen återvände till landslaget så slöt de fred.
– Ett stort tack för chansen jag fick. Den varade inte länge, den kunde ha varat längre, och den kunde ha börjat tidigare, men det är mitt fel, så… jag ville bara säga att det har varit roligt att lära känna den riktiga Janne, och vi har haft kul ihop. Vi har pratar mycket, vi har skrattat. Vi har varit hårda i våra beslut men det är så det är, säger Zlatan.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, Sverige
Zlatan Ibrahimovic tar farväl till förbundskaptenen Janne Andersson. FOTO: Instagram

Och det vore ju inte en hälsning från Zlatan Ibrahimovic utan en liten pik.
– Framtiden ser ljus ut, det är jag 100 procent säker på. Nu kanske du har en chans att komma etta på listan, du vet vilken lista jag pratar om. Vem det skrivs mest om. Tack så mycket Janne, ha det bäst!, avslutar Ibra.

Vem vill du se som ny förbundskapten? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Svenska supertalangen Roony Bardghjis nya, svidande kritik mot Janne Andersson: ”Jag tycker att…”

Se hälsningen här!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev