Anders Limpar erkänner vad han egentligen tycker om Zlatan Ibrahimovic – ärliga orden: ”Enligt mig är han…”

De hann aldrig spela med varandra.
Men Anders Limpar vet exakt vad han tycker om Zlatan Ibrahimovic ändå.
– Han är ett enmanslag, har Limpar erkänt.

Anders Limpar är en av de största svenska fotbollsspelarna genom tiderna. Yttermittfältaren inledde fotbollskarriären i BP, efter att ha spelat i AIK som pojkspelare. Limpar spelade sen i många klubbar genom åren, bland annat Young Boys, Everton och Birmingham City.

Limpars framgångar

Men störst var de fyra åren i Arsenal, där Limpar gjorde 19 mål på totalt 105 matcher, och lyckades tillskansa sig lite av en ikonstatus i den engelska klubben. Han tilldelades smeknamnet ”Super Swede” av Arsenalsupportrarna. I det svenska landslaget blev det sex mål på 58 matcher.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Anders Limpar, fotboll, fotbollsgalan
171120 Anders Limpar i sällskap med Lena Lind under Fotbollsgalan den 20 november 2017 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

Limpar avslutade karriären med bland annat ett SM-guld, en Premier League-titel, VM-brons från 1994, och Guldbollen från 1991 när han 2002 la fotbollsskorna på hyllan.

Redan 1996 gjorde Anders sin sista landskamp, i och med ett inhopp i en VM-kvalsmatch mot Lettland. Han hade därmed aldrig chansen att spela med Sveriges allra största genom tiderna – Zlatan Ibrahimovic.

Tokhyllar Zlatan

Men Limpar har en tydlig uppfattning av Ibra ändå, och valde att hylla honom till skyarna i en intervju inför Sveriges EM-gruppspelsmatch mot England 2012.
– Enligt mig är Zlatan mycket bättre än någon av Englands spelare. Han är en av de bästa spelarna som jag har sett. Han är ett enmanslag, han är för Sverige vad Maradona var för Argentina, killen som gör skillnaden, sa Limpar till Arsenals hemsida.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, fotboll, AC Milan
230604 Zlatan Ibrahimovic of AC Milan during his honoring after the Serie A football match between AC Milan and Hellas Verona on June 4, 2023 in Milan. Photo: Matteo Gibraudi / BILDBYRÅN / kod XZ / XZ0108

De hann aldrig spela med varandra, men Ibrahimovic och Limpar träffades utanför fotbollsplanen. Då fick Anders minst sagt ett bra intryck av superstjärnan Ibra.
– Jag känner honom privat, och han är en fantastisk kille, väldigt vänlig, en stor personlighet, och jag vet att engelsmännen är lite rädd för honom. Jag älskar honom verkligen som spelare. Han är från en annan planet, sa Limpar.

LÄS MER: Olof Mellberg säger vad han egentligen tycker om Zlatan Ibrahimovic – och det är ord som alla måste höra