Stora kritiken mot Peter Gerhardsson efter beslutet om Caroline Seger – Johan Elmanders ilska: ”Konstigt”

Det blev 240 landskamper för Caroline Seger.
I tisdagens match mot Spanien fick hon inte en sekund speltid.
– Det hade varit så fint att se henne komma in på plan i den svenska landslagströjan för sista gången, säger Johan Elmander i Radiosporten.

Under tisdagen förlorade det svenska damlandslaget i fotboll matchen mot Spanien i Nations League med 5–3. Sverige tog ledningen i första halvlek till 3–1, men i andra halvlek kunde Spanien göra fyra mål och vända matchen.

Segers avslut

Inför mötet stod det redan klart att Sverige inte kunde kvalificera sig till OS. Efter nederlaget står det nu också klart att Sverige behöver spela play-off i vår för att stanna i Nations League a-division.
Innan matchen kom också landslagsikonen Caroline Seger med beskedet att hon slutar i det svenska landslaget, och att mötet med Spanien blev hennes sista.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Caroline Seger, Johan Elmander, fotboll, svenska landslaget, nations league
231205 Caroline Seger of Sweden after the UEFA Women’s Nations League football match between Spain and Sweden on December 5, 2023 in Malaga. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / LT0568

Trots det byttes Seger inte in på planen av förbundskapten Peter Gerhardsson. Hon fick inte ens ett par minuter i slutet av matchen. Lagkamraten i landslaget Kosovare Asllani hade tagit ett annat beslut.
– Jag blev ju utbytt i minut 90, så det är inte så mycket mer att säga om det. Det hade varit fint att får ge Seger de sista minuterna men det är inte jag som bestämmer. Hade jag bestämt hade jag gett henne några minuter, säger Asllani till Radiosporten

Elmanders kritik

Därmed stannade Caroline Seger på 240 landskamper, vilket är flest antal matcher en spelare har spelat för det svenska landslaget på både dam- och herrsidan.
Den tidigare landslagsspelaren Johan Elmander ifrågasätter beslutet att inte byta in Seger.
– Det känns lite konstigt. Om det hade varit en minut kvar så hade ju hon fått komma in och fått en avtackning och hyllning. Väldigt, väldigt konstigt, säger han. 

Artikeln fortsätter efter bilden.

Caroline Seger, Johan Elmander, fotboll, svenska landslaget, nations league
230521 Radiosportens expert Johan Elmander under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Malmö FF och Häcken den 21 maj 2023 i Malmö. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / LT0532

Elmander hade precis som Asllani velat se Seger göra sina sista minuter i landslagsdräkten.
– Men sen vet vi inte, det kan ju vara så att hon är skadad och inte kan spela. Men jag hade jättegärna sett henne här. En avtackning kommer hon ju säkert få ändå, men det hade varit så fint att se henne komma in på plan i den svenska landslagströjan för sista gången och verkligen ta emot – för jag tror att hon hade fått mycket kärlek av den spanska publiken också.
– Hon är ju en utav de största inom svensk landslagsfotboll och har gjort 240 landskamper. Det är, vad ska man säga, wow, säger Elmander till radiokanalens sajt. 

Borde Caroline Seger fått speltid mot Spanien? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Sveriges fullständiga kollaps efter drömstarten mot Spanien – tvingas nu till kvalspel i Nations League

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev