ÖFK:s kaxiga svar efter nobbade jättebudet från Spanien: ”Vi ska vinna mot Arsenal!”

Celta Vigo la ett bud på hela 50 miljoner för Saman Ghoddos.
Nej tack, svarade då Östersunds FK.
– Det finns inget tak för vad våra fotbollsspelare kan gå för, säger ordföranden Daniel Kindberg till SportExpressen.

I helgen avslöjade SportExpressen att Celta Vigo kommit med ett jättebud till Östersunds FK. Spanjorerna erbjöd hela 50 miljoner kronor för att få värva nyckelspelaren Saman Ghoddos.

Annons: Så här enkelt får du 500 kronor in på ditt spelkonto! Och just nu får du dessutom en pizza hem till dörren!
Kolla in ComeOn för de bästa oddsen på europeisk fotboll.

”Det är kaxigt och ofattbart”

Men ÖFK nobbade alla miljonerna.
– För mig är det kaxigt och ofattbart att de inte säljer för den summan. Det handlar om en spelare från allsvenskan och kollar du affärerna som gjorts i allsvenskan genom tiderna skulle den här i så fall bli en av de största affärerna som gjorts, svarade Ghoddos agent Nenad Lukic om nobben.

Nu får ÖFK-ordföranden Daniel Kindberg förklara varför han tackar nej till 50 miljoner kronor.
– Jag har fattat beslutet då jag tror att det är bäst för klubben och spelaren i nuläget. Jag vet inte riktigt vad agenten har med det här att göra egentligen, men vi har fattat det beslutet. Det bara är så, säger han till SportExpressen.

”De här summorna är peanuts”

Även om Kindberg erkänner att det är ett ”hisnande” högt bud på Ghoddos så vill de inte sälja sin absolut bästa spelare i det här läget. Inte när de största matcherna i klubbens historia väntar.
– I bland kan man tacka nej för att vi fokuserar på annat. I det här fallet är det för att vinna matcherna mot Arsenal i Europa League, vilket vi fokuserar på nu. Vi har ett unikt läge att göra bra saker, då värderar vi det högre just nu. Budet är inte tillräckligt högt i dag för att vi ska tacka ja. Vi känner att det finns bättre säljläge i sommar efter VM, säger ordföranden till kvällstidningen.
– Vi vet alla vad våra spelare kommer vara värda efter våren och VM. Och Saman Ghoddos är allsvenskans i särklass bästa spelare, det är inte konstigt att andra klubbar är intresserade av honom. Det finns inget tak för vad våra fotbollspelare kan gå för i dagsläget, och det finns inget tak för vad Ghoddos kan säljas för. Vi måste våga tävla och vi måste våga tro på våra spelare och vår förmåga att utveckla spelarna hos oss. De här summorna är peanuts i Premier League. Det kanske till och med är så att Celta Vigos bud är lågt om fem månader.

Annons: Så här enkelt får du 500 kronor in på ditt spelkonto! Och just nu får du dessutom en pizza hem till dörren!
Kolla in ComeOn för de bästa oddsen på europeisk fotboll.

Dela artikeln om du också håller tummarna för Östersunds FK!

LÄS MER: Mourinhos nya besked – öppnar för att sälja Zlatan: ”Framtiden i en annan klubb”

Spanskt jättebud på ÖFK:s succéspelare – men klubben tackar nej

Följ oss även på Instagram!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);