När Siniša Mihajlović gjorde om den omöjliga bedriften som tränare(!) – och fick målvakten att ge upp

Siniša Mihajlović anses vara en av världens bästa frisparksskyttar någonsin.
Och talangerna har suttit i – även som tränare.
Det bevisade han verkligen under 2017, i Torino.

David Beckham, Cristiano Ronaldo och Juninho brukar nämnas som några av de bästa frisparksskyttarna någonsin. Men frågan är om någon – någonsin – kunnat mäta sig med Siniša Mihajlović.

Gjorde frisparkshattrick

Den hårdskjutande serben slog igenom i Borovo, i det forna Jugoslavien, men hamnade till sist i Italien där han växte fram som en superstjärna. År 2000 var han, bland andra, en av nyckelspelarna i det Lazio, tränat av Sven-Göran Eriksson, som vann Scudetton.

991016 Sinisa Mihajlovic, Lazio © Bildbyrån

Men säsongen dessförinnan, alltså 1998/1999, stod han för en fullständigt osannolik prestation. Han gjorde då makalösa tre(!) frisparksmål – i samma match.

Otroliga bedriften

En sådan bedrift är svår att glömma, men Mihajlovic gjorde faktiskt om bedriften nästan 20 år senare. Som tränare för Torino så stod han på en träning – och bombade in tre frisparkar i samma kryss bakom en chanslös målvakt, som bara kunde skratta av häpnad. Han gjorde till sist även tecken för att bli utbytt(!).

Foto: Skärmdump/Youtube

Målen var visserligen utan någon mur, men det är svårt att se hur något av skotten inte hade gått i mål ändå. Och det är svårt att inte bli imponerad av den här bedriften.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!