Zlatan avslöjar sitt absoluta favoritmål från karriären: ”Den är oförglömlig”

Zlatan Ibrahimovic har gjort otroliga mål genom åren.
Nu avslöjar han sin absoluta favorit bland fullträffarna.
– Jag har gjort några minnesvärda mål men det finns ett som är oförglömligt, säger svensken.

Han är Sveriges i särklass bästa fotbollsspelare genom tiderna. Och en världsstjärna på den internationella scenen.

Zlatans drömmål

Zlatan Ibrahimovic kommer för alltid bli ihågkommen som en av fotbollens riktigt stora artister. Han har aldrig varit världens bästa men han har helt klart varit en av de mest sevärda på fotbollsplanen senaste 20 åren.

Zlatan Ibrahimovic, Sverige
151012 Sveriges Zlatan Ibrahimovic jublar efter sitt 1-0 mål under fotbollsmatchen i EM-kvalet mellan Sverige och Moldavien den 12 oktober 2015 i Stockholm. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87090

Stjärnsvensken har gett fotbollsvärlden otroliga drömmål och akrobatiska konster genom åren. Makalösa fullträffar som man kommer att minnas under en lång, lång tid framöver.

Ibras favoritmål

Men när ”Ibra” själv får välja sitt absoluta favoritmål så finns det en given vinnare. Även om han har vacklat i frågan tidigare år.

Zlatan Ibrahimovic, Sverige
030906 Fotboll, EM, kval, Sverige: Zlatan Ibrahimovic har gjort sitt första mål – och slänger kyssar till publiken. © Bildbyrån – 61338

I tidigare intervjuer har han utsett både det klassiska solonumret mot NAC Breda när han dribblar av halva laget samt konstklacken mot Italien i EM 2004 som sina favoriter. Men på senare år är det ett helt annat mål som tagit över som nummer 1 på listan över Zlatans favoritmål.
– Jag har gjort några mål som folk verkligen kommer att komma ihåg. Men det målet som folk kommer att minnas för evigt är det mot England, säger han under en pressträff med Los Angeles Galaxy 2018.
– På grund av relationen med England. De pratade mycket i början och jag gav dem en gåva för livet.

Avslöjar favoriten:

Vi pratar så klart om den otroliga bicykletan mot England i träningsmatchen på Friends Arena 2012. Samma match som Zlatan gjorde hela fyra mål i och tystade England för gott.

Vi minns alla exakt hur det gick till när engelske målvakten Joe Hart tog ett felbeslut och Ibrahimovic bjöd på en av fotbollshistoriens allra vackraste fullträffar och mest spektakulära konststycke.

Det är Zlatan Ibrahimovics absoluta favoritmål från karriären.

Se målet här:

LÄS MER: Jättevändningen: Ny storklubb ger sig in i jakten på Zlatan i sommar!