Mourinho avslöjar: Så övertalade jag Zlatan att skynda sig till Manchester.

Om mindre än tre veckor gör José Mourinho och Zlatan Ibrahimovic sin första tävlingsmatch ihop sedan våren 2009. Sju år har gått sedan Zlatan vann skytteligan och ligatiteln i Serie A under demontränaren Mourinho i Inter. När succéduon nu återförenas igen är förhoppningarna enorma på att de ihop ska lyfta tillbaka Manchester United till den absoluta toppen.

Men Zlatan har hunnit bli 34 år och många frågetecken kretsar kring hans fysiska status i det stenhårda och krävande Premier League. Mourinho är inte alls orolig för sin favoritspelare.
– Jag känner honom mycket väl sedan tiden i Inter. Det finns en ålder, det som står i legitimationen, och sedan finns det en riktig ålder. I din legitimation står datumet när du föddes men din riktiga ålder är din kropp, din hjärna, din attityd – och den här killen är ung. Han har en fantastisk kropp, säger Mourinho enligt The Guardian.
– Sättet han växte upp på, med andra sporter så som kampsport innan han började med fotboll förberedde hans muskler och mentala förmåga på ett helt annorlunda sätt jämfört med andra fotbollsspelare.

Premier League har väntat i över tio år på att få se vad Zlatan Ibrahimovic kan uträtta på engelsk mark. Lockropen var många i sommar när både Kina och USA suktade med massvis av miljoner i lön, men nu avslöjar Mourinho hur han lyckades övertala Zlatan att komma till Manchester United.
– Låt oss vara ärliga, Zlatan är väldigt rik. Han har tjänat mycket pengar hela karriären och vunnit stora titlar. Du går inte till den svåraste ligan i världen om du inte är övertygad att du kan klara av det, säger Mourinho till The Guardian.
– Om du inte känner att du har vad som krävs, då går du till USA, Kina eller stannar i Frankrike ytterligare en säsong. Han ville ha en ny utmaning. När jag sa till Zlatan att jag hade vunnit i Spanien, Italien och England men att han inte hade gjort det, så tänkte han direkt: ”Jag vill dit. Jag vill vinna allt”. Så motivationen är hög hos honom.

I går blev det officiellt att Zlatan kommer att spela i nummer 9 nästa säsong och svensken kommenterade sitt nya tröjnummer i Manchester United så här:

I chose the number 9 @manchesterunited

Ett foto publicerat av IAmZlatan (@iamzlatanibrahimovic)

LÄS MER: Hyllningsfilmen till Zlatan som får en att bli toktaggad på nya säsongen.

Gilla Sportbibeln om du också är en riktig sportnörd.